lauantai 22. elokuuta 2020

Asuntomessut 2020

Tämän vuoden Asuntomessut järjestetään Tuusulan Rykmentinpuistossa, jossa nähtävillä on 33 toinen toistaan upeampaa messukotia. Muistelin ettei edellisestä Asuntomessu visiitistä niin kauaa nyt voi olla, mutta tarkistettuani asian on Kuopion Asuntomessuista aikaa jo 10 vuotta! Apua, näinpä se aika vaan vierii nopsaa vauhtia. Nyt jos joskus oli todellakin aika päivittää messukokemus tähän päivään, eikä paikkakaan ollut kuin runsaan puolen tunnin bussimatkan päässä meiltä kotoa. Suureksi harmikseni kamerani akku hyytyi kesken kaiken, joten loppupään upeista messukohteista en saanut kuvia ollenkaan kännykkäräpsyjä lukuunottamatta. Muutenkin kuvaaminen oli välillä ymmärrettävästi vähän vaikeaa, sillä turvavälejä oli tietenkin pidettävä ja kun taakse alkoi kertyä jonoa olisi ollut vain itsekästä alkaa käymään läpi kameran asetuksia ja sopivia kuvakulmia.

Blogeissa ja sisustuslehdissä on esitelty melko kattavasti messutarjontaa, joten päätin tehdä tästä postauksesta lähinnä kuvapainotteisen inspiraatiolähteen. 10 vuoden takaisen Asuntomessukohteiden väritysten muistan lähinnä olleen varman valkoisia ja beigeä, joten iloitsin suuresti nähtyäni tällä kertaa kohteissa myös jopa melko railakkaitakin värejä. Toki joukossa oli myös ihanan seesteisen kauniita kotejakin.

Lastenhuoneista löytyi hauskoja ideoita ja värienkäyttöä, sekä kivoja rakennelmia leikkejä ja viihtyvyyttä ajatellen. Tarjolla oli myös upeita työhuoneita ja erilaisia pisteitä etätöiden toteuttamiseen. Upeiden terassien lisäksi löytyi myös ihania ajanvietto tiloja, jotka mahdollistavat rennon kotona oleilun.

Makuuhuoneideoita etsiville tarjolla on kaikkea yksinkertaisista ja rauhallisista ratkaisuista aina värikkäämpiin ja kontrasteja luoviin ratkaisuihin.
Jos jotain kohteissa oli hyvin edustettuina, niin ne ovat mustat keittiöt. Toki ne ovat upeita ja tyylikkäitä ja sopivat hyvin kohteisiin, mutta tiiviisti toistettuina alkoi kiinnostukseni niitä kohtaan jo herpaantumaan ja tutkailinkin taloissa muita tiloja paljon intensiivisemmin. WC-tilat ja kylppärit olivat kauniisti kaakeloituja tai niissä oli käytetty puuta eri muodoissa. Puu oli muutenkin oli varsinainen hittimatsku messuilla ja sitä oli käytetty tiloissa varsin kekseliäästikkin. 
Tuota viimeisen kuvan pystylaatoitusta haaveilen nyt meidän keittiöön vaaleansinisessä tai hennon turkoosissa värissä. Saattaisi vaan olla aikamoinen projekti, sillä seinä on takuulla vanhan talon malliin vino, kupera ja kaikin tavoin vaikea laatoittaa. 

Suosittelen ehdottomasti pistäytymään tämän vuoden Asuntomessuilla, sillä nähtävää ja ideoita löytyy taloista ja niiden pihoilta vaikka millä mitalla. Turvallisuudesta on mielestäni alueella huolehdittu hyvin; käsidesipisteitä löytyy runsain määrin, päiväkohtaisia lippuja myydään rajoitetusti ja taloihin sisäänpääsy on ohjattua jottei tungosta pääse tapahtumaan. Asuntomessut ovat auki vielä viikon verran, eli 30.8.2020 saakka. Lisäinfoa messuista voi käydä lukemassa täältä. Lisäksi lisää kuvamateriaalia messuilta löytyy instagram stooreista tililtäni @miimiinkotiblog.


//:Lippu asuntomessuille saatu somenäkyvyyttä vastaan.1 kommentti:

  1. Tänä vuonna ei tullut käytyä asuntomessuilla. Onpa kivoja kuvia ja ideoita sisustukseen. :)

    VastaaPoista