sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Sininen matto

Siippa on halunnut meille itämaisen maton niin kauan kuin muistan. Olen kuitenkin tähän asti pitänyt sitkeästi pääni, sillä jotenkin minusta sen tyyliset matot ovat usein niin tunkkaisen ja liian raskaan näköisiä. Kuulun siihen ryhmään joka kantaa matot ulos tuulettumaan aina imuroinnin yhteydessä, mutta raskasta mattoa ei kyllä ihan niin vain viedäkkään kerran viikossa ulkosalle ravisteltavaksi. Näinpä meillä on ollut olkkarin lattialla vuosi kausia sama kevyt puuvillamatto, mutta ajan saatossa siihenkin vähän kyllästyi.
Bongasin kirpparilta viime viikolla sinireunaisen itämaisen maton ja yllätyksekseni ostin sen! En oikein itsekkään tiedä mitä tapahtui, sillä a) matto on HYVIN raskas b) siinä on sinistä, eli ihan muuta väriä mitä olohuoneesta löytyy. Onko matto uhka vai mahdollisuus - sitä tässä nyt sitten mietitään, eli onko maton sinisyys huoneseen vähän liikaa? Sitä en voi kieltää etteikö matto tuntuisi eritäin mielyttävältä jalkojen alla ja tuohan se tietenkin kivaa lämpöä syksyä ajatellen. Ainakin toistaiseksi matto on nyt siis lepää olohuoneen lattialla ja tässä katsellaan josko se jäisi siihen pidemmäksi aikaa vai meneekö vielä vaihtoon.


 

Ainakin se on varmaa että haluan tuollaisen mukavan tuntuisen ja paksun maton kyllä jatkossakin olohuoneessa jalkojeni alle. Punaisen sävyjä omaava matto ei tule kysymykseenkään, sillä syystä tai toisesta en voi sietää punaista. Paitsi huulipunassa tai kynsilakassa punainen väri on poikkeus. Ihan ruskea matto taas tuntuu olohuoneeseen jotenkin liian tunkkaiselta. Olisikohan harmaapohjainen sitten kiva, vai liian varma ja tasapaksu valinta? Vihertävä sävyinenkinkin voisi toimia.
Huomenna koittaa taas ankea palu arkeen ja kesäloma on tapeltuina tältä erää pakettiin. Voi huokaus, miten se neljä viikkoa sujahti tänäkin vuonna niin nopeasti ohi. Syksyä kohti mennään siis taas tahtomattakin hurjaa vauhtia. Näistä heinäkuun viimeisistä päivistä kannattaa nauttia ja käydä poimia vaikka kauniita heiniä maljakkoon.

Leppoisaa sunnuntaita!2 kommenttia: