lauantai 2. toukokuuta 2020

Vappu 2020

Tuntuipa nyt tämä vappukin vähän omituiselle, kun sen vietti pelkästään oman perheen kesken. Vuosikausia meillä on ollut tapana järjestää vappubrunssi yhdessä ystävien kanssa, mutta tietenkään sellaista ei voitu tänä vuonna järjestää, vaan kaikki pysyttelivät kiltisti omissa kodeissaan. Jotta vappu olisi tuntunut edes jollain tavalla vapulle, ripustelin lapsia ajatellen ruokapöydän ylle serpentiiniä ja ilmapalloja, sekä levitin Marimekon Kippis-kankaan pöydän päälle luomaan edes etäistä juhlan tuntua taloon.
Tein itse porkkalaa, mummonkurkkuja, sekä todellista vappupiknik/brunssi ruokaa eli perunasalaattia. Se on itsetehtynä vaan niiiin hyvää! Samoin kuin sima, jota myös valmistin muutaman litran. Itse tehtyjä munkeja en tänä vappuna saanutkaan. Ne on kyllä ihan parhaita, mutta olen jotenkin varma, että jos jossain epäonnistuisin kunnolla, niin se olisi munkkien paisto ja siitä voisi koitua melko kohtalokkaitakin seurauksia. Siksipä en lähde edes yrittämään ja tyydyimme tänä vuonna ihan vain kaupan versioihin. Mutta toki nämäkin piti syödä Arabian vuosina 1940-1945 tuotannossa olevilta Hermes-sarjan lautasilta, joka on minusta kuin luodut nimenoman munkeille ja tippaleiville.


Ensi viikko tulee olemaan viimeinen kokonainen viikko tätä ajanjaksoa ennen kuin palaamme osittain normiarjen puolelle. Pehko palaa kahdeksi viikoksi koulunpenkille, Pikkuveli päiväkotiin ja itseltäkin päättyy monen viikon lomautusjakso ja pelkkä kotona oleilu. Viikon sääennusteetkin näyttävät oikein suotuisille aloitella ikkunanpesua, siivoilla kuistia taas kesähuoneeksi, kylvää lisää siemeniä lavakauluslaatikoihin (mullan alta pilkottelee jo lupaavasti rucolaa, salaattia, porkkanaa ja lehtikaalia) ja siivota ja sisustaa vähän pergolaa. Ihania kesäisiä puuhasteluja ja onkin ihan todella mahtavaa, että niitä pystyy aloittelemaan jo heti toukokuun alkupuolella.

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo pöytäliina :) Iloisia sunnuntai hetkiä sinne ja tsemiä ensi viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kangas on niin kiva juhlaliina! Tykkään tosi paljon ljon tuosta kuosista. Mukavaa viikkoa myös sulle!

   Poista
 2. Herkullisen ja houkuttelevan näköinen vappu-kattaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Oli meillä ihan kivaa omallakin perheellä, mutta toivottavasti vastaisuudessa päästään viettämään vaput perinteisillä brunsseilla 😄

   Poista