lauantai 23. toukokuuta 2020

Pergola kesäkuntoon

Kaupallinen yhteistyö: Oy Sika Finland ab
Viheriöivät pihat ja kesäisemmäksi muuttuneet kelit yllyttävät varmasti monia laittamaan terasseja viihtyisimiksi oleskelu paikoiksi. Itsekkin halusin saada pergolan taas kesäkuntoon alkavaa grillikautta varten ja tokihan siellä on muutenkin kivaa viettää aikaa auringosta nauttien. Tehtävää oli talven jäljiltä taas melkoisesti, sillä tersassilaudat olivat kuluneet muutamassa vuodessa vaihtelevien vuodenaikojen seurauksena aikalailla ja ne oli öljyttävä uudelleen. Myös kalusteet olivat talven jäljiltä pölyiset ja likaiset ja tarvitsivatkin perusteellisen pesun, samoin kuin grilli. Ei muuta kuin hihat heilumaan ja terassia kuuraamaan!

Sain Oy Sika Finland ab:ltä hyvän aineen pihakalusteiden tehokkaaseen putsaamiseen. Kyseinen aine on on Sikagard-715W, jolla pesin myös meidän terassilaudat vuorokautta ennen niiden öljyämistä. Tämä aine on erittäin monikäyttöinen ja sillä voi puhdistaa lähes mitä tahansa ulkopintoja, kuten kattoja, julkisivuja, pihakalusteita, markiiseja, ulkotekstiilejä, terasseja ja pihakivetyksiä Tuote on vesipohjainen, eikä se sisällä fosfaatteja eikä orgaania liuottimia. Aine on heti käyttövalmis, joten se vaan levitettään puhdistettavalle pinnalle sienellä, harjalla tai ruiskulla, annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia ja huuhdellaan vedellä. Ja siinä se! Aine on myös riittoisaa, joten tällä viiden litran kanisterilla putsaan nämä pergolan puutarhakalusteet ja terassilaudat vielä monena vuonna.
Kun kalusteet olivat perusteellisesti putsattu ja terassi öljytty päätin koittaa pergolaan uutta järjestystä. Kalusteet tulivat nyt keskelle ja grilli ja Singerin jalasta tehty pieni apupöytä vaihtoivat myös paikkaa. Pergolan kattoon kiinnitin eri kokoisia riisispaperista tehtyjä aurinkokennovalaisimia. Ne ovat hauskannäköinen rykelmä päivisin ja myös erinomaisa tunnelman luojia syttyessään pehmeästi palamaan illan hämärtyessä.
Pergolan penkeille ompelin uudet tyynynpäälliset ja hankin sinne myös hieman vihreää. Orvokit ovat kestäviä ja pientä pakkastakin sietäviä kukkia, joten ostin niitä pergolaan jo jokin aika sitten. Muita kukkia valitessa tulikin sitten pieni tenkkapoo, sillä en meinanut millään keksiä mitkä kukat sopisivat parhaiten pergolan tunnelmaan. Lopulta päädyin ostamaan sinne erilaisia heiniä ja pöydälle ostin muutaman oranssin dahlian. Takaseinälle laitoin viime vuoden tapaan muratteja amppeleihin roikkumaan.Puhtaassa pergolassa kelpaa nyt oleskella ja ensimmäiset grillailutkin on nyt onnistuneesti takanapäin. Aurinkoista viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kunnostettiin se Siipan kanssa muutama vuosi sitten uusilla puuosilla, maalilla ja spraymaalilla.

   Poista
 2. Oi vitsit miten upealta siellä näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Nyt kelpaa ottaa kesä vastaan 😊

   Poista
 3. Kaunis pergola <3 ja tuo pöytäryhmä on hurmaava <3 Iloista sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia ❤️ Olen tosi iloinen että keksittiin rakentaa toi pergola tuohon paikalleen muutama vuosi sitten 😊

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Vautsi onpas hieno tuo kokonaisuus - tuo mustan ja valkoisen sekoitus on aivan super passeli! Mekin olemme juuri aloittamassa meidän piharemppaprojektia ja olemme juuri hommailemassa uusia puutarhakalusteita, sillä vanhat ruostuivat ihan pystyyn. Pitää varmaan katsella jotain sinkitettyjä tai vastaavasti käsiteltyjä, että kestäisi paremmin ruostetta. Kiva idea myös nuo paperilamput katossa! Mietin vain miten ne kestää, että tuleeko niihin paljon reikiä... Kiitos hienosta vinkeistä!

  VastaaPoista
 6. Hei, terassi on upea. :-) Olisin kiinnostunut katoksen mitoista. Näyttää niin ilmavalta joka suuntaan olematta kuitenkaan liian suuren näköinen.

  VastaaPoista