lauantai 9. toukokuuta 2020

Kesähuoneessa

Intouduin siivoamaan kuistin viime viikonloppuna kesäkuntoon.  Kuten joka ikinen vuosi, niin myös tänä vuonna sinne oli ehtinyt taas kasautumaan kaikenlaista täysin turhaa roipetta ja muutenkin kuisti oli likainen ja pölyinen talven jäljiltä. Kannoin kaikki tavarat ensin ulos (piha näytti vähän aikaa ihan kirpparialueelta tämän vuoksi) ja pesin kuistin ikkunat, pyyhin pölyt, imuroin ja pesin lattiat ja heitin kaikki tekstiilit pesukoneseen.  Koska kyseessä on pieni tila, niin kauheita muutoksiahan sisustuksen suhteen sinne ei pystynyt tekemään.  Olen päättänyt etten osta nyt mitään vähään aikaan, vaan vaihtelen vaan tavaroiden paikkoja huoneiden välillä. Näin saa kivaa vaihtelua ja uutta ilmettä, eikä se maksakkaan mitään.

Siipalla oli eilen syntymäpäivät ja miettiessäni miten saisin päivään jotain spessua, tuli mieleeni kattaa illallinen kuistin puolelle, nyt kun se oli sopivasti siivottukin. Niinpä lämmittelin vasta ostetun vohveliraudan kuumaksi, tein suolaisia vegetäytteitä ja patistin lapset keräämään kukkia pöydän koristeeksi pihan puolelta. Pöydästä tuli hauska, vaikka olisi teemaltaan sopinut enemmän äitienpäivä brunssikattauksen, kuin nelikymppisen miehen synttäripöydäksi. Siippaa asia ei näyttänyt yhtään vaivaavan, vaan päinvastoin. Hän oli kuisti-illallisesta hempeine kattauksineen oikein mielissään!


Kuisti, joka on myös erinomainen kasvihuone, on vielä näin alku kesästä vielä vähän kolkon näköinen. Ostamani  tomaatintaimet ovat vielä pieniä, mutta hyvin terhakan näköisiä. Ikkunalaudoilla kasvaa pensastomaattien taimia ruukuissaan ja pöydän päältä löytyy muutama kirsikka- ja luumutomaatti. Päivisin kuistilla on aurinkoisina päivinä vähintään +20 C, mutta yöksi kantelen lämpötilojen mukaan taimia vielä yöksi sisälle turvaan, sillä kuistilla ei ole lainkaan lämmitystä. Tomaatintaimien lisäksi kuistilta löytyy muutama pelargoni ja muratti, jotka ovat aikaisempina vuosina viihtyneet hyvin kesähuoneessani.
Eilen huomasin ilokseni pienien amppelikurkkujen alkujen puskeneen esiin multien alta. Toivottavasti saan ne tuottamaan satoa kesän edetessä. Lisäksi ajattelin tänä vuonna kokeilla kuistilla mös amppelimansikoiden kasvatusta ensi kertaa.Onnellista äitienpäivää!

1 kommentti: