Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kasvit kevätkuntoon

Aurinkoiset maaliskuun viikonloput ovat kääntäneet ajatukset taas kevääseen ja lisääntynyt valonmäärä saa taas sisäisen sisustuskärpäsen heräilemän. Tekisi mieli maalata, sisustaa ja tapetoida huoneita vähän sieltä ja täältä eri puolelta taloa. Sisustushaaveiden lisäksi on myös aika tehdä ihan konkreettisiakin kevätpuuhia. Meidän viherkasvit pääsivätkin uusiin multiin, isompiin ruukkuihin sekä kunnon vesisuihkuihin. Ihan kaikkia kasveja (niitä on meillä kuitenkin muutama) en jaksanut vaihtaa uusiin multiin kerralla, joten jätin viime viikonloppuna amppelikasvit suosiolla odottamaan omaa vuoroaan tälle viikonloppulle.
Isoimpia ja pölyisempiä kannoin myös kellariin ja suihkun alle. Kylläpä kasvien lehdet alkoivat vihertää suihkun jälkeen, kun kaikki pöly oli poissa! Tämä teki niille selvästi niin hyvää.
Vaikka kävelenkin joka sunnuntai kotiamme ympäri ja mielestäni suihkuttelen kasvit perusteellisesti suihkupullon kanssa läpi, niin kevätauringon valo on kertonut karua kieltä pölyn määrästä mikä lehtien päällä oli näkyvissä. Varsinkin ruokailuhuoneen kultapalmu näyttää jo paljon paremmalta. Sen lehtien kärjet olivat nimittäin todella kuivat, enkä selvästi ole muistanut kastella ja suihkutella sitä tarpeeksi. Olenkin ajatellut hankkia sille kastelupallon ruukkuun, jottei kuivumista tulee jatkossa enää tapahtumaan.

Itse multien vaihtaminen  on minusta tavattoman rauhoittavaa puuhaa. Onhan se tosi sotkuista hommaa, mutta rakkaiden huonekasvien vaihtaminen uusiin kuohkeisiin multiin ja isompiin ruukkuihin on vain jotenkin sellaista hyvänmielen hommaa, jota tekee mielellään, vaikka se aika suuritöistä onkin.Mullanvaihdon yhteydessä laitoin koko talon palmuvehkat multiin samaan istutuslaatikkoon. Saa nähdä alkavatko ne rehoittaa siinä oikein kunnolla, koska ne ovat jo nyt melko nopea kasvuisia ja nyt niillä on runsaasti tilaa kasvaa. Yhtä palmuvehkaa en mienannut saada edes ruukustaan irti, koska juuret olivat pakkautuneet niin tiukaksi keräksi aivan liian pienessä ruukussa. Nämä palmuvehkat ovat muuten kivoja kasveja, koska sen lisäksi, että ne leviävät helposti, niin ne ovat myös hyvin kestäviä ja niitä voi pitää paahteessa tai useita kuukausia jopa pilkko pimeässä. 
Vitriinin päälle sijoitin viimeisimmän hankintani, joka myös on vehkalajike, nimittäin juurakkovehkan. Jos palmuvehka on hyvin kestävää laatua, niin tämä juurakkovehka taas on sen vastakohta. Olen ymmärtänyt sen olevan hyvin haasteellinen ja vaikea huonekasvi. Ostinkin sen itselleni kasvihaasteena. Katsotaan kuinka pitkään saan sen pysymään hengissä.
Valoisaa ja vihreää alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti