Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

lauantai 7. joulukuuta 2019

Lisää valoa älyvaloilla

Kaupallinen yhteistyö: Signify Sweden AB /Philips Hue

Valon määrä vaikuttaa suuresti mielialaani ja vireystilaani. Marraskuu oli todella kaamosmainen ja vaikutti yleiseen vireystilaani merkitävästi. Joulukuu on sentään ollut hitusen parempi muutaman aurinkoisen päivän ja pienen lumipeitteen ansiosta.  Tosin täällä Etelä-Suomessa riemu lumen kanssa loppui melko lyhyeen ja koko viikonlopun on taas satanut pelkkää vettä ja ilma on muutenkin ollut niin kovin harmaa ja masentava. Ripustelemani jouluvalot ovat kyllä kohentaneet jo hieman mielialaa, mutta kaipasin vielä lisää valaistusta.
Meille kotiutui yhteistyön (www2.meethue.com) välityksellä älyvaloja, joita en ollut aikaisemmin kokeillutkaan ja uteliaasti lähdinkin tutkimaan mitä tämänkaltaisilla valaisimilla saakaan aikaiseksi. Makuuhuoneen yöpyödälle asettelin Philips Hue Go -älyvalaisin, jota voi siirrellä kätevästi myös muihin huoneisiin. Ladattuna valaisimella on toiminta aikaa nimittäin kolme tuntia ja ensi kesänä ajattelin kiikuttaa sen myös ulos asti luomaan pihajuhliin tunnelmaa. Valaisin on kivan muotoinen ja toimii hyvin myös perusvalaisimena. Valaisimesta voi valita jopa 16 miljoona eri sävyä, joka heijastaa erilaisilla värisävyillä erilaisia tunnelmia kuten kirkkaita ja energisia värejä tai vaikkapa sinertäviä rentoutumiseen soveltuvia sävyjä.  Toki valaisimesta löytyy myös heräämisiin ja nukahtamisiin auttava toiminto, jolla valaisin luo huoneeseen valoa auringonnousun ja -laskun mukaan. Koska kyseessä on älyvalo, voi valaisinta ohjata kätevästi joko omasta kännykästä Hue Bridge -sillan välityksellä tai sitten värisävyjä voi vaihtaa manuaalisesti itse valaisimesta. Melko eri fiiliksiä valosävyillä saakin makuuhuoneeseen aikaiseksi, riippuen siitä kuinka pimeä huone on ja millaista sävyä väribaletista valitsee.
Olohuoneeseen ja ruokailutilaan pääsi Hue White Ambiance aloituspakkauksen -lamput, jotka myös toimivat Hue Go:n tavoin wlaniin kytketyn Hue Briedge -sillan välityksellä. Niinpä voin vaikka sohvalla istuen vaihtaa kännykällä Hue Philips -äpillä valaistuksen sävyä lämpimästä vaaleaan ja halutessani himmentää tai kirkastaa valoa. Melkoista! Tässä vaiheessa onkin syytä kertoa, etten ole ollut ihan kauhea kattovalaisimien ystävä. Siksi meillä on olohuoneessakin neljä muuta valaisinta, sillä mielestäni kattovalaisimien antama valo on usein niin jyrkkä, että käytän mielelläni enemmän pöytä,- lattia ja seinävalaisimia. Opiskeluaikoina minulla ei välttämättä ollut koko kattossa valaisinta ollenkaan, koska inhosin niin paljon niiden kelmeää valoa. Siksi olenkin todella tyytyväinen näihin aloituspakkauksen E27-lamppuihin, koska pystyn nyt itse säätelemään kattovalaisimien kirkkautta valaisin kohtaisesti ja päättämään haluanko huoneeseen  kylmän valkeaa vai kelmeämpää valaistusta. Philipsin sovelluksen kautta pystyn myös säätelemään valoja päälle ja pois eri huoneisiin etäyhteydellä, jolloin talo vaikuttaa asutulta vaikkemme olisikaan itse kotona. Todella kätevää!Oma kokemukseni näistä älyvaloista on pelkästään positiivinen. Sekä käyttöönotto, että itse valojen käyttäminen älypuhelimella on tehty todella vaivattomaksi, selkokieliseksi ja helpoksi. Toki jaksan kyllä edelleen kävellä valokatkaisimien luo ja napsutella niistä valoja auki ja kiinni, mutta kyllähän tämä älyvalo maailma on silti kiehtovaa ja kiinnostuneena jäänkin seuraamaan mihin kaikkeen älyvalaistus vielä tulevaisuudessa yltää.

Mukavaa viikonloppua!// Tuotteet saatu näkyvyyttä vastaan.

1 kommentti :