Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 30. joulukuuta 2019

Kattaus vuoden vaihtumiseen

Joulu on nyt juhlittu, vaikken vielä ole malttanut luopua kaikista joulukoristeista. Kuusikin on edelleen paikoillaan, vaikka se tiputtaa jo neulasiaan aika tavalla. Vielä jos se huomisen jaksaisi olla ilonamme, niin sen jälkeen se saa lähteä lähteä, samoin kuin loput joulukoristeet. Huomenna on vuoden viimeinen päivä, joten tänään suunnittelin kattausta uudenvuoden juhlaan. Ajattelin laittaa pöydälle Marimekon Festivo-pöytäliinan, eli saman kankaan, josta viime vuonna povailin tulevan meidän joka vuotinen pöytäliina uudenvuoden kattauksiin. Ja oikeassa taisin ollakkin, sillä en ole käyttänyt tätä liinaa vielä kertaakaan sitten vuoden vaihtumisen jälkeen. Selvä juhlaliina vuosien vaihtumisiin siis!

Hassua kyllä, mutta saadessani tämän pöytäliinan noin kymmenen vuotta sitten, oli minusta tämä kuosi ja väritys tässä kankaassa aivan karsea. Siksi kangas olikin hautautunut muiden kankaiden alle vuosien saatossa, enkä edes kunnolla muistanut omistavani kyseistä pöytäliinaa. Onneksi en ollut laittanut sitä eteenpäin, sillä nyt se näyttää minusta oikein kivalle meidän ruokapöydän päällä.
Edellistä vuoden vaihdetta juhliessamme keräsin pihalta kuivuneita heiniä maljakkoon toimittamaan kukkakimpun virkaa. Tein saman nytkin ja kävin leikkaamassa kuivuneita heiniä kukkapenkin laidalta. Pienet eripari skumppalasit pääsevät tietenkin myös kattaukseen mukaan. Niitä, vanhoja kynttilänjalkoja ja Sorsakosken aterimia olen keräillyt pikkuhiljaa kirpputoreilta. Iittalan Essence-viinilaseja olen saanut monena jouluna lahjaksi. Iittalan-Teema lautaset olen ostanut saamillani lahjakorteilla ja kankaiset servetit sain työpaikaltani. Ihan kivannäköinen ja periaatteessa halvalla haalittu kokonaisuus juhlakattukseen.Vaikka kattaus uudenvuodelle onkin tällainen hillitty ja rauhallinen on iltaan suunniteltu menu onkin  sitten ihan jotain muuta. Ajattelimme kokata meille tulevien vieraiden kanssa meksikolaista pääruuaksi ja jälkkäriksi on piparijäätelöä ja juustotarjotin, joten iloa ja väriä on luvassa ruuan ja pöytäkeskustelujen muodossa.

Iloa ja kaikkea kivaa myös teille vuoden vaihtumiseen!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti