Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Jouluun virittäytymistä

Ne ihmiset jotka etsivät kadonnutta joulumieltään voin lohduttaa teitä - ette suinkaan ole yksin! Tämän hetkinen säätilanne on sellainen farssi, joka hautaa kenen tahansa joulufiiliksen harmaan vesisateen alle.  Koita siinä sitten virittäytyä jouluiseen tunnelmaan, kun nurmikko viheriöi pihamaalla ja talvikenkien sijaan saa jalkaan vetää kumisaappaita. Tässä kumminkin muutama vinkki, joilla kaamoksen aiheuttaman joulutunnelman madaltumisen saan ainakin itselläni nostettua  muutaman pykälän ylöspäin.

Vaikka ulkona onkin vetistä ja synkkää voi sisällä onneksi puuhailla kaikenlaista jouluun liittyvää. Yksi niistä on kuusen hankkiminen. Monilla kuusi tuodaan sisään perinteisesti vasta ihan jouluaaton alla, mutta ainakin nämä viljellyt yksilöt, muovikuusista nyt puhumattakaan kestävät hyvinä sisätiloissa viikkojakin. Kävimme hankkimassa oman kuusen tällä viikolla ja laskeskelin sen säilyvän hyvänä joulun ajan.  Kyllästyn heti kaikkeen jouluun liittyvään viimeistään tapaninpäivänä, joten joulukuusen hankkiminen tuntui hyvältä tähän saumaan, näin siitä ehtii nauttimaankin. Tapaninpäivän jälkeen kun alan olla valmis luopumaan kaikesta jouluun liittyvästä, mutta maltan silti pitää joulukoristeita uuden vuoden aattoon saakka.
Kun kuusi oli kannettu sisään alkoi olohuoneessa leijailla heti ihana metsäntuoksu, joka kohottaa kyllä joulumieltä jo kummasti. Kuusi näyttää näissä kuvissa hieman valjulta koristelujen suhteen, mutta oikeasti se on kyllä oikein kauniin ja tunnelmallisen näköinen. Kieputtelin kuuseen runsaan valosarjan ja Pikkuveli ja Pehko koristelivat kuusen taikataikinasta leipomillani koristeilla.
Koska vähäiset hankkimani  (lähinnä kierrätys-) lahjat ovat kasassa olen jo aloittanut niiden paketoinnin. Muutama paketti illassa ja paketointiurakka on suoritettu ennen ensi viikonloppua. Tämäkin nostaa joulumieltä, kun ei stresseissä sohi menemään papereiden, narujen ja teippien kanssa vaan paketoi kerrallaan vain muutaman lahjan ajatuksella. Tänä vuonna käytän paketoimiseen voimapaperia, joka on halpaa ja jonka voi laittaa lopuksi kartonginkierrätykseen. Päätin jättää paketeista kokonaan nauhat pois, sillä lapset usein vain turhautuvat niihin lahjoja avatessaan. Narujen sijaan leikkasin harkkosaksilla ihan tavallista paperia, johon kirjoitan tussilla- tai painelen leimasin kirjaimilla lahjansaajan nimen. Ekologisempaa kuin pakettinarujen kanssa paketoiminen. Narut tuppaavat myös mennä littanoiksi muiden pakettien seassa, mutta nämä paperivyyhdit pysyvät hyvinä vaikka päällä olisi isompikin lasti paketteja.Tänään nostin piparitaikinan pakkasesta sulamaan, joten illalla on lasten kanssa tarkoituksena leipoa tämän vuoden ensimmäiset piparit. Veikkaan piparintuoksun olevan myös aika takuuvarma joulutunnelman nostattaja!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti