Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 14. lokakuuta 2019

Pieniä muutoksia ja keskeneräisyyksiä

Ulkona näyttää tähän vuoden aikaan niin kauniille. Meidän pihan hevoskantanja on jo pudottanut puolet lehdistään maahan ja tuuli on riepotellut lehtiä ympäri pientä pihaamme, mutta nyt lehdet saavat vielä odottaa haravointia. Vaikka inhoankin sanaa "ruuhkavuodet" on se kuitenkin ehkä kuvaavin termi tämän hetken elämäntilanteeseen. Lapsien harrastukset ja oma yhditetty työ- ja opiskeluelämä vievät nyt niin paljon aikaa, että oikeastaan kaikki kotona tapahtuva puuhailu pakollisten kotihommien lisäksi on jäänyt aika minimiin. Sunnuntaina siivosin kotiamme hieman perusteellisemmin ja innostuin myös valokuvaamaan olohuonetta syysauringon valaisemana.
Vaihtelin vähän tuolien paikkoja ja kannoin kuistin rottinkituolin olohuoneen puolelle. Tällainen ihan pieni muutos sai olohuoneen näyttämään taas vähän erilaiselta. Usein huonekalujen paikkoja tulee vaihdeltua silloin, kun on hankkinut jonkun huonekalun jolle on löydettävä tilaa, mutta tällaista huonekalujen paikkojen kokeellista vaihtelua kannattaa harrastaa ilman syytäkin, vaikka niiden paikat ehkä jo olisivatkin tuntuvan loksahtaneen paikoilleen. Näin voi löytyä vieläkin kivempi ratkaisu huonekalujen sijoittelemiseen.
String-hylly palasi takaisin olohuoneeseen toimitettuaan jonkun aikaa keittiössä maustehyllyn virkaa. Keittiöön se ei enää mahtunut ja olohuoneen vanha paikka tuntui sille kaikkein luontevimmalle sijoitus paikalle.  Toistaiseksi se on puoli tyhjänä, enkä meinaa keksiä siihen mitään laitettavaa. Puoli tyhjä hylly ei kuitenkaan tällä hetkellä ole prioriteetti listani kärkisijoilla, joten se saa odotella esineitä tyhjille hyllyilleen.
Tällä viikolla tulee muuten kuluneeksi neljä vuotta siitä kun raapustimme nimet paperiin pankissa ja talo siirtyi meidän omistukseen. Jotenkin näitä pieniä keskeneräisyyksiä on oppinut sietämään, vaikka toki haluaisin saatella asiat aina loppuun saakka mahdollisimman nopeasti. Tämä puoli tyhjä String-hylly ja haravaimattomat lehdet pihan puolella ovat hyviä arjen esimerkkejä.  Niiden molempien maaliin saattaminen koittaa kyllä, mutta se päivä ei ollut vielä tänään.