Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Puhelinpöytä

Eräänä iltana selailin hajamielisesti facebookia ja fiidiini nousi oman alueen facekirpparin ilmoitus hauskannäköisestä puhelinpöydästä. Hinta oli halpa ja mööpeli juuri sen näköinen, mitä olin olohuoneeseen Ikean Kallax-hyllyn tilalle pohdiskellutkin. Olin nimittäin ajatellut korvaavani hyllyn  pyöreäkulmaisella valkoisella funkkis lipastolla, kunhan sellainen vaan tulee vastaan. Ja siinä se nyt sitten oli puhelinpöydän muodossa! Ilmoitus oli jo kerännyt jo kiinnostusta ja lisäksi siinä oli maininta, etteivät puhelinpöydän vetolaatikot toimineet kunnolla, vaan olivat hankalasti avattavia. En laittanut itseäni ilmoituksen jonoon, sillä se olisi sympaattisesta ulkomuodostaan huolimatta ollut tosi hankala paikka säilyttää poikien leluja ja siihen tarkoitukseen koko huonekalu olisi hankittukin. Lisäksi arvelin mahdollisen fiksailun kuitenkin jäävän ikuisuusprojektiksi, joten päätin sivuuttaa ilmoituksen. Myöhemmin tulin kuitenkin katumapäälle ja yritin vielä löytää ilmoitusta siinä kuitenkaan onnistumatta. Arvelin lipaston olevan jo uudessa kodissa ja hyväksyin kohtaloni.Kohtalolla oli ilmeisesti kuitenkin toisenlaiset suunnitelmat minun ja tämän puhelinpöydän yhteensopivuudesta. Nimittäin noin viikko tämän jälkeen vierailin naapurikaupunginosassa järjestettävällä katukirppiksellä ja mikäs se siellä nököttikään kadunvarrella myytävänä, ellei tämä samainen puhelinpöytä! En voinut kerta kaikkiaan uskoa silmiäni harppoessani tien yli ihastelemaan tätä sulavalinjaista kaunotarta. Nopea soitto kotiin Siipalle mittojen kanssa, jotka olivat oikein sopivat olohuoneen nurkkausta ajatellen ja tein kaupat samantien. Vaikkakin ne vetolaatikot tosiaan olivat hankalasti avattavissa. Kirpparireissulla mukana ollut työkaveri lupasi antaa hyvät vinkit laatikoiden fiksaamiseen toiminnallisiksi, joten olin aivan onneni kukkuloilla hyvästä hankinnastani, enkä antanut laatikoiden epäkäytännöllisyyksien haitata fiilistäni ollenkaan.
Kun ihana puinen puhelinpöytä oli majaillut olohuoneen kulmassa viikon verran päätin suorittaa laatikoille pienen hionnan ennen kuin muu perhe alkaisi marmattaa huonekalun epäkäytännöllisyydestä. Mutta kappas vain, laatikot toimivatkin kuin niissä ei olisi koskaan ollut mitään vikaa. Puhelinpöytää myynyt pariskunta kertoi huonekalun jääneen heille talon edelliseltä omistajalta, mutta heille ei ollut sille käyttöä, joten he veivät mööpelin kellariin, ennen kuin päättivätkin myydä sen kokonaan pois. Kellarissa puinen huonekalu oli varmaan saanut hieman kosteutta ja siksi laatikot olivat turvonneet, eivätkä liikkuneen kunnolla. Nyt se siis toimii kuin unelma ja on oikein oiva säilytyspaikka niille muutamalle poikien leluille, mitä alakerrasta vielä löytyy. Ja koska mööpeli oli oli joskus edellisessä kodissa palvellut puhelinpöytänä, niin sellaisena se sai jatkaa tehtäväänsä myös meillä. Huonekasvien lisäksi sen päältä löytyy vanha lankapuhelin, jonka ostin joitakin vuosia sitten kirpparilta Tallinnasta.

Kaunista ja värikästä syyskuuta kaikille!


7 kommenttia :

 1. Kohtalolla oli todellakin näppinsä pelissä tuon kauniin puhelipöydän kanssa. Mahtava löytötarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi aivan samaa mieltä - puhelinpöydän kuului selkeesti tulla meille! Rakastan kaikkia tarinoita, jotka liittyy esineisiin ja huonekaluihin ja tästä pidän erityisesti.

   Poista
 2. Ihana tarina ja aivan upea puhelinpöytä! Voin vain kuvitella ilmeesi, kun se tuli vastaan kirppiksellä :) Vanhat, puiset huonekalut ovat lisäksi kestäviä ja niitä pystyy tarvittaessa korjaamaan ja uusimaan, siksi niiden säilyttäminen on tärkeää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että sinäkin tykkäät! Ilmeeni oli kyllä takuulla aika priceless kun näin tän puhelinpöydän tien varressa! Puiset huonekalut ovat aivan ihania enkä juuri muita meille kotiin enää hankikkaan.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen ja en ole aiemmin nähnytään tuollaista puhelintasoa. Itseasiassa eteisessä olisi hyvä olla tänäkin päivänä puhelinpöytä, nimittäin monta kertaa kotiin tullessa laskiessani puhelinta pikkutasolle tai naulakkoon, on se tipahtanut kovalle kivilattialle. Onneksi on ollut panssarilasi. Joten puhelintaso kännykälle olisi ihan paikallaan myös tänä päivänä. https://www.mobiilitarvike.fi/tuotteet.html?id=7955/

  VastaaPoista