Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 4. elokuuta 2019

Lastenhuoneen muutos osa:2

Lastenhuoneen muutoprojektissa aletaan hipoa jo kalkkiviivoja. Edellisessä osassa esittelin poikien uutta nukkumisjärjestelyä ja tämä kakkos osa käsittelee säilytystä ja työtaso ratkaisua. Poikien huone on tosiaan pieni ja hankalan mallinen, joten kovin monenlaisia huonekaluja sinne ei voi sijoittaa. Aikasemmin huoneessa oli Ikean Kallax-hylly, jonka säilytyslaatikkoihin oli superkätevä siivota lelut piiloon siivouspuuskan iskiessä. Miinus puolena oli taas se, ettei poikia kiinnostanut etsiä ja tonkia leikkikaluja näistä laatikoista, vaan usein he tyytyivät leikkimään esillä olevilla leluilla. Lisäksi Pehko ja Pikkuveli oleskelivat omassa huoneessaan todella vähän, eli huone oli epäviihtyisä ja huonosti toimiva poikein tarpeille. Tähän oli saatava muutos.Meillä on Lundian Classic-hylly olohuoneesta ja olen ollut siihen koko ajan huippu tyytyväinen. Tästä syystä aloin miettiä vastaavaa myös lastenhuoneen puolelle. Puinen avohylly on kivan kepeän näköinen, mutta silti siihen mahtuu paljon tavaraa. Lisäksi Classiciin on saatavana myös ulkonevia työtasoja, joten se ratkaisisi myös koulupöytä ongelman. Onneksi avasin asiasta suuni työpaikkallani ja tämän seurauksena sain läjäpäin Lundiaa suoraan kotiovelle toimitettuna. Työkaverilla nimittäin sattui olemaan tämä Lundia kokonaisuus työhuoneellaan ja koska hän oli hankkiutumassa työhuoneesta eroon olivat Lundiat aivan ylimääräisiä. Saamaani kokonaisuuteen kuului myös kaksi työtasoa, joten molemmat pojat saivat ihan omat työtasot legoleikeille, piirtelylle ja tietenkin koululaisen kouluhommille.Suurinosa saamistani Lundian hyllyistä oli auringonvalon kellastuttamia, joten otin maalitelan jälleen käteeni ja taas mentiin. Tällä kertaa en halunnut hyllystä ihan koko valkoista, vaan halusin puun syiden jäävän näkyviin. Päädyin maalaamaan Lundian kuultovalkeaksi. Yksi kerros maalia ei mielestäni riittänyt, joten maalasin hyllyn paikoitellen kahteen kertaan. Maali tarttui pintoihin vähän epätasaisesti ja jätin pintoja myös tahallaan vähän kuluneen näköiseksi. Hyllyn taustaseinä on samaa sävyä kuin huoneen vastapäinenkin on, eli Tikkurilan värikartan H495 Harso.
Olohuoneen vanhat koulutuolit muuttivat työtasojen ääreen ja Ikea reissulta nappasin mukaani kokonaisuuteen sopivat mustat kirjoitusalustat, sekä tummanharmaan työvalaisimen. Kirpparilta löytynyt korkkitaulu ja säilytin löysivät paikkansa tasojen yläpuolilta. Itse hyllyille aseteltiin poikien kanssa leluja ja valmiiksi koottuja Legoluomuksia. Ilokseni Pehko toivoi huoneeseensa oma-alotteisesti huonekasveja ja kiikutin hyllylle yhden alakerran huoneilmaa puhdistavista kultaköynnöksistä.


Työtasokokonaisuuden viereiselle seinälle on tulossa vielä yksi tällainen Lundian Classic-hylly. Yksi tikas jäi tästä valitettavasti puuttumaan, joten hyllyä ei vielä olla saatu paikalleen. Tälle hyllylle on tarkoituksena tulla pikkuautot ja muu tärkeä sälä, sekä irralliset Legot värilajitellaan omiin rasioihinsa. Osa leluista päätyy edelleen säilytyslaatikkoihin, mutta kävin tämän operaation aikana huoneen kaikki leikkikalut läpi ja osa niistä päätyy kierrätykseen, rikkinäiset menivät suoraan roskiin, muutama pääsee facekirpparille myyntiin ja sellaiset joista ollaan kasvettu jo reippaasti ohi, mutta ovat mielestäni säästämisen arvoisia päätyivät ullakolle säilöön. Tämän karsinnan seurauksena lelumäärä laski huomattavasti ja jäljelle jääneet lelut ja ovat nyt paljon helpommin löydettävissä.Kun tämän seinän kokonaisuus alkoi olla valmista oli poikien riemua oli ilo katsella. Pehko tuli oikein halaamaan minua kiitokseksi huoneen uudesta ilmeestä. Tämä jos joku oli paras kiitos päivän uurastuksesta. Uudistuksesta ei vielä olen kovin montaa päivää kulunut, mutta pojat ovat alkaneet ihan eri tavalla majailemaan huoneessaan ja varsinkin Pehko viihtyy siellä yksin jo pidempiäkin aikoja. Uskallan näin ollen kirjata tämän muutoksen onnistuneeksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti