Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 19. elokuuta 2019

Alkusyksy ruokailuhuoneessa

Ilmojen vähän viilentyessä ja iltojen pimentyessä olen päässyt jo ihan syksyfiiliksiin. Kauhen nopeasti se kesä vaan taas meni jos nyt elellään jo loppukesää. Voi haikeus. Toisaalta kyllä rakastan myös tällaisia pimeitä, mutta myös lämpimiä iltoja, joten siinä mielessä kiva ja erittäin tunnelmallinen kuukausi tämä elokuu kyllä on.
Elokuu on myös kuukausi jolloin pääsen poimimaan auringonkukkia pellolta, tuosta ihan kivenheiton päästä. Nämä ovat jo toiset auringonkukat lähiaikoina, jotka keräsin maljakkoon ruokailuhuoneen pöydälle. Ilta-auringon osuessa niihin ne todellakin näyttävät hehkuvilta pieniltä auringoilta meidän ruokapöydän päällä. Kesän ajan pidin keittiöpöydän pöytäliinattomana, mutta nyt teki taas mieli levittää pinnoitettu Marimekon Tiiliskivi-kangas pöytää koristamaan.Yksi sisustushaaveeni on ollut saada seinälle sellainen vanha lokerikko, joihin voi laittaa jauhoja yms. kuiva-aineita. Ikea on aikoinaan valmistanut samantyylisiä Förhoja-lokerikkoja ja olen jo pitkään katsellut kirppareilta josko sellainen tulisi vastaan. Onneksi taas avasin suuni asiasta työpaikallani ja eipä taas mennyt aikaakaan, kun tuli soitto ihanalta työkaveriltani, että hän oli löytänyt minulle kyseisen lokerikon kirpparilta kympillä. Mitä mahtavuutta! Lokerikosta puuttuu yksi lasinen osa ja lokerikko oli maalattu sisältä punaiseksi. Ehkä hion vielä nuo maalit sisäosista pois, vaikka väriä ei juuri näy, kun lasikipoissa on tavaraa. Nyt vielä metsästän yhtä tällaista puuttuvaa lasista kippoa tähän. Mikäli jollain vihiä mistä sellaisen saisin niin ilmoita minulle siitä ihmeessä! Seinällähän tällainen lokerikko olisi kiva, mutta sille ei taida löytyä oikein paikkaa, joten se saa ainakin toistaiseksi jäädä tuohon kattilakaapin päälle.
Pehko on nyt käynyt jo yhden kokonaisen viikon koulua ja viihtynyt siellä erinomaisesti. En päässyt todistamaan ensimmäisen kouluaamun riemua koulunpihalle, sillä makasin silloin todella kipeänä sängyn pohjalla. Olisin halunnut päästä paikalle vaikka pää kainalossa, mutta kuume oli sen verran korkealla ja voimat poissa ettei ollut toivoakaan päästä mukaan. Toisena kouluaamuna pääsin koululle, mutta sen ensimmäisen ja tärkeimmän missasin suureksi harmikseni aivan totaalisesti. Omat opiskelunikin alkavat syyskuun alussa, eikä siihenkään ole kuin pari viikkoa aikaa. Kuinka jännittävää!


4 kommenttia :

 1. Kiva lokerikko! Toivottavasti löydät puuttuvan osasen. Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja tsemppiä opiskelujen aloitukseen. :) Mullakin alkaa syyskuussa 1,5 vuotta kestävä kurssi ja sen myötä tiedossa reissaamista sinne Helsinkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, sitä toivon minäkin. Ehkä se vielä vaataan tulee, tai sit vaan keksin muuta sen tilalle.
   Ohops, sun kurssilla on ainakin pituutta! Jos joskus tarttet kahvi yms. Seuraa täälläpäin niin laita viestii!

   Poista
 2. Onnittelut löydöstä! 😊 Vieläköhän Ib Laursenilla on Mynte-sarjassa lasikkoja eli nuita kaatimia? Pänikkä ja Piironki ainakin joskus möi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Pitää selvittää kävisiköhän sellainen vanha lasinen kaadin tähän Ikean lokerikkoon.

  VastaaPoista