Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Lastenhuoneen muutos osa:1

Heipparallaa! Viimeiset viikot ovat menneet säiden armoilla maalaillessa. Ykkös prioriteettini on ollut talon ulkolaudoituksen huoltomaalaus ja onnistuin saamaan kaksi seinämää kokonaan valmiiksi. Tavoitteenani oli kyllä saada maalattua kolme seinää ennen loman alkua, mutta ihan siihen en yltänyt. Olen kyllä kolmattakin seinämää aloittanut, joten ihan hyvää vauhtia olen sutimisessa pitänyt ottaen huomioon, että olen päässyt maalaamaan aina vasta töiden jälkeen ja viime viikkojen säät eivät ole olleet hirveän suotuisat maalaamisen kannalta.

Niinä päivinä, kun ulkona maalaaminen on ollut täysin mahdotonta olen puuhaillut tehokkaasti sisätiloissa lastenhuoneen parissa. Pehko tosiaan aloittaa ekan luokan syksyllä ja lastenhuonetta pitää näin ollen muokata enemmän koululaiselle sopivammaksi. Pojat onneksi vielä haluavat jakaa saman huoneen, joten tässä lastenhuoneessa asuu tulevan koululaisen lisäksi myös nelivuotias Pikkuveli.Pehko oli jo vähän kasvanut ulos Niemen Tehtaan sängystä ja hänelle oli hankittava isompi sänky. Kerrossängyn hakkiminen oli lähes pakollista, sillä huone ei ole suuri ja muutenkin hankala sisustaa. Yhdellä seinällä on nimittäin oviaukon lisäksi hormi, seuraavalla seinällä vaatekaapin ovi ja kolmannen keskellä on ikkuna. Neljäs seinä on täysin tyhjä, muttei kovin pitkä ja sänky olisi yltänyt miltei oviaukkoon saakka. Kerrossängyn tilalle aloin jossain välissä kumminkin miettimään parvisänkyä ja sattumalta työkaverilla oli myynnissä valkoiseksi maalattu puinen parvisänky, joka mittailujen jälkeen kotiutui meille. Tikkaat oli pakko sijoittaa sängyn laidalle, mutta varsin ketterästi pojat laidan kumminkin ylittävät.

Molempien poikien sängyt ovat valkoiset ja halusin taustaseinän tuovan kontrastia huonekaluille. Kannoin harmaan eri näytesävyjä  kotiin, joista yhdessä Pehkon kanssa pähkäiltiin paras sävy juuri tähän huoneeseen. Näitä värinäytteitä kyllä kannattaa aina viedä siihen tilaan, mikä on tarkoitus maalata. Se harmaan sävy, joka näytti kaupassa kivalle, ei näyttänytkään lastenhuoneen silloin vielä valkoisella seinällä huoneeseen mallattuna sellaiselle kun olin kuvitellut. Yksimielinen valintamme oli Tikkurilan värisävy H495 Harso, joka sopi huoneeseen kaikkein parhaiten. Sävy on sopivan vaalea, mutta on kumminkin valkoisesta tarpeeksi erottuva.
Jossain vaiheessa on tarkoituksena vaihtaa Pikkuveljen sängyksi parven alle laverisänky, mutta en ole vielä onnistunut löytämään sopivan hintaista laverisänkyä (niistäkin kun osataan nykyisin pyytää näillä main niin hyvää hintaa) ja nykyinen sänky on kumminkin niin suloinen ja sopivan kokoinen hänelle. Freesasin sängyn uudella valkoisella maalikerroksella ja se näyttääkin nyt ihan uuden veroiselta.Pojat ovat olleet oikein riemuissaan sänkyuudistuksesta ja minä se vasta olenkin tykännyt huoneen uudesta ilmeestä. Maalaillessani seinää uutuushurmos päällä harmaaksi kyselin jo pojilta vaihdettaisiko Ferm Livingin Robots-tapettikin toisenlaiseen, mutta onneksi pojat äänestivät ponneekkasti robottien jäämisen puolesta. Ja onneksi näin! Tapetti antaa kumminkin niin kivaa särmää pikkupoikien uninurkkaukseen. Robotti-tapettia oli myös jääkaappisyvennyksen taustana, jonka muutimme remontissa hyllyksi. Laitoin nyt tähän samaa harmaata kun seinässäkin on, jolloin pienet tärkeät aarteet pääsevät paremmin esiin, kuin ne tulivat kuviollista tapettia vasten.Pojilta puuttuu vielä seinävalaisimet, mutta muuten tämä kierrätyskamoista koottu nukkumisnurkkaus on nyt valmis. Loput huoneesta onkin aivan täydellisessä kaaoksessa. Kolmen viikon kesälomani starttasi juuri ja tarkoituksena on loman aikana saada loput tästä huoneesta valmiiksi. Jatkoa muutosprosessista on siis luvassa vielä!
Tähän loppuun vielä linkit, joista pääset kurkistamaan millainen huoneen nurkkaus oli ennen. Kuvia ihan alkuperäisestä huoneesta löydät täältä ja millainen tämä nurkkaus oli ennen näitä sänkyjä näkyy täältä.

2 kommenttia :

  1. Onpa ihanan näköistä! Hyvä muutos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ollaan kyllä niin tyytyväisiä tähän. Sormet vaan syyhyää pääsemään jatkoprojektin kimppuun!

      Poista