Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Minusta tulee Muotoilija

Kirjauduttuani ties monennenko kerran omiin tietoihini opintopolku.fi -sivustolla lävähti sinne yllätyksesseni teksti "Opintopaikka myönnetty". Tätä tekstiä olin hartaasti kyllä toivonut, mutta olin vilpittömän suuresti yllättynyt sen nähtyäni. Tämä tarkoitti siis sitä, että pääsin opiskelemeen ensi syksynä tuote- ja palvelumuotoilua ylemmässä ammattikorkeakoulussa!
Valmistuin ammattikorkeakoulusta tradenomiksi viitisen vuotta sitten ja tässä on taas vähän aikaa tuntunut siltä, että voisin taas alkaa opiskelemaan jotain uutta juttua. Moni on ehdottanut  minulle sisustussuunnittelijaksi kouluttautumista, mutta se ei kuitenkaantunnu omalta jutulta. Tykkään kyllä suunnitella asioita ja sisustaa suurella innolla kotiamme, mutta en silti haluaisi siitä ammattia itselleni.Visualistin töitä tein monia vuosia ja tavallaan teen niitä vieläkin. Halusin jollain tapaa saada nivottua yhteen tradenomin opinnot ja monen vuoden visuaalisella alalla työskentelyn ja selaillessani ylempien ammattikorkeakoulujen tarjontaa vastaan tuli Muotoilijan tutkinnon opinnot. Aluksi luulin sen tarkoittavan pelkästään tuotemuotoilua, mutta luettuani opintosuunnitelmaa aloin vakuuttua siitä, että kyseiset opinnot olisivat juuri sitä mitä olin etsiskellyt. Palvelumuotoilu on nimittäin juuri sellaista mikä tuntuu vahvasti omalta ja aihe on kiinnostanut minua viimeisen vuoden aikana.


Sitten alkoi ennakkotehtävien vääntäminen. Motivaatiokirje syntyi hetkessä, mutta portfolio tuotti jo enemmän päänvaivaa. Materiaalia sain kyllä helposti kasaan, mutta visuaalisen ilmeen suunnittelu tuntui ensin todella työläältä. Lopulta päädyin Siipan avustuksella ja hyvällä tsemppauksella tekemään portfoliosta mahdollisimmn paljon itseni näköisen, eli simppelin ja pelkistetyn, ilman mtään turhia kikkailuja. Työnäytteiden lisäksi portfoliosta löytyi myös voitto #lempimuoto -kisasta ja maininta tästä blogistani. En osaa sanoa oliko niillä mitään painoarvoa portfoliossani, mutta toivoin sen antavan lisää tietoa siitä millainen persoona koulutukseen on pyrkimissä. 
Pääsykoe haastattelussa olin aivan hermona, enkä osannut yhtään sen jälkeen sanoa menikö se tosi hyvin, ihan penkin alle vai jotain siltä väliltä. Odotusaika tuloksiin kesti noin kuukauden verran ja siinä ajassa ehti kyllä päiväkohtaisesti pohtia suuntaan ja toiseen millaiset tulokset tulisivat olemaan. Mutta niinpä siinä vain kumminkin kävi, että olin yksi onnellisista sisäänpäässeistä hakijoista.Ensi syksy tulee siis olemaan meillä melkoista haipakkaa. Pehkon ekan luokan aloituksen lisäksi molemmilla pojilla on kahtena iltana viikossa harrastuksia ja itse myös istuskelen töiden jälkeen kahtena iltana viikossa koulunpenkillä. Soppaan lisätään myös vielä siipan harrastukset. Olo on kuitenkin luottavainen ja tiedän kyllä  selviävämme syksystä. Suurta helpotusta asiaan tuo osittaiselle hoitovapaalle jäämiseni, eli puurran muutaman kuukauden ajan vain nelipävästä työviikkoa. 
Nyt kesällä on loman aikana tarkoitus ladata akkuja syksyn varalle. Siis heti sen jälkeen,kun talo on maalattu (eka seinä on muuten valmis ja toista aloitettu!) terassi öljytty ja lastenhuoneessa maalattu ja uudelleen sisustettu :) 

3 kommenttia :

  1. Hei, mahtavaa! Onnittelut opiskelupaikasta! Kuulostaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti! Olen kyllä niin super innoissani tästä jutusta! Kerrassaan huippua!

    VastaaPoista
  3. Paljon onnea uudesta opiskelupaikasta, varmaan todella jännittävää! Itsekin valmistuin juuri tässä keväällä ja minulla oli painotuksena tuotesuunnittelu ja -muotoilu ja oli kyllä mukavat vuodet takanapäin. Toisaalta kiva myös astua pitkästä aikaa taas työmaailmaankin. Tuo on kyllä niin upea fiilis, jos tuntee, että on löytänyt sellaisen alan mikä sopii itselle todella hyvin. Tsemppiä paljon!

    VastaaPoista