Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Kesäkuun kukkia

Huonekasvini ovat lähes kaikki kukkimattomia lajikkeita, mutta pidän silti paljon leikkokukista. Kesällä kukkakimppujen loihtimiseen on loistavat puitteet, sillä erilaisia luonnonkukkia, rikkakasveja ja istuttettuja kukkia voi kantaa sisälle vaikka joka päivä. Kuluneen viikon aikana sulostutinkin meidän makuuhuonetta, keittiötä ja vessaa erilaisilla kukkakimpuilla.
Myönnän heti tähän kärkeen, että olen todella huono tunnistamaan kasveja. Perus päivänkakkaran, leskenlehden ja apilan tunnistan kyllä, mutta siihen se oikeastaan jääkin. En siis osaa kertoa tarkemmin mitä kukkia olen maljakoihin poiminut, ehkä te tunnistatte ne paremmin.

Makuuhuoneeseen toin ruusuntuoksua juhannusruusun oksilla. Meidän pihan juhannusruusun mielestä juhannus oli jo ja kukassa olevia oksia löytyy enää harvakseltaan sieltä täältä. Juhannusruusun lisäksi poimin jalalliseen juomalasiin pihaltamme löytyvää vaaleaa rikkakasvia, joka on mielestäni niin kaunis, että annan sen kasvaa siellä ihan kaikessa rauhassa. Siniset kukat ovat taas istutettuja ja olen kuullut kyllä niiden nimen, mutta myös autuaasti unohtanut sen.

Näyttävät lupiinit ovat luonnonvaraisista kukista kesän suosikkejani ja säilyvät maljakossakin hyvinä muutaman päivän. Nämä poimin kotimatkalla tien varresta ja kotona asettelin ne Riihimäen lasitölkkiin. Meillä kasvaa pihalla vähän kurtturuusua ja voisin hyvin ottaa myös tämän hatalliseksi vieraslajiksi määritellyn mahtavan lupiinin kasvamaan omallekkin pihalle.


Boråstapetin Flora-tapetti pääsi todellakin oikeuksiinsa kun poimin pihalta kukkia myös wc:n puolelle. Kauaahan kukat eivät vessassa säilyneet, mutta toivat kumminkin hetkeksi sinnekkin iloa. Pehkon ja Pikkuveljen mielestä kukat vessassa olivat kiva juttu. Kysyin heiltä onko heidän mielestään outoa, että meillä on kukkakimppu vessassakin. "No ei yhtään" tuumasi Pehko ja jatkoi "Musta on kivaa kun meillä on kukkia. Mä tykkään kukista".  Nämä olivat todellsia sulosäveliä korvilleni ja toivonkin heidän aina pysyvän poikina, jotka tykkäävät kukista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti