Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Kuistilla

Kesähuone eli kuisti on taas puunattu kuntoon kesää varten. Melkoiseen kaaokseen se taas talven aikana oli päässyt menemäänkin. Se on kyllä kumma juttu, kuinka talvisin kuistista helposti tulee kaiken ylimääräisen roinan säilytyspaikka. Sieltä löytyi taas kaikenlaista kamaa keppejä, työkaluja ja joulukuusenjalkaa myöten.
Kuistilta puuttuu vielä se pikantti lopuusilaus, mutta olen siivonnut ja jynssännyt puhtaaksi Pehkon kanssa kuistin kaikki pinnat, pessyt ikkunat ja lattialla olevan räsymaton ja vaihtanut rottinkisohvan tyynyille uudet tyynynpäälliset.
Tänä vuonna rottinkisohvan tyynynpäällisiksi valikoitua aika pitkälti Marimekkoa. Viime keväänä ostamani Tiara-tyynynpäälliset eivät olohuoneeseemme oikein istuneet, mutta kuistille ne sopivatkin väriensä puolesta mitä parhaiten. Tyynynpäällisistä löytyy juuri sopivasti talon ulkolaudoituksen sinistä, kasvien vihreää ja rottingin ruskeaa. Tekstiilejä vaihtamalla näyttää taas vähän erilaiselta aikaisempiin vuosiin (löydät postaukset niistä täältä, täältä ja täältä) verrattuna.

Sitkeät muratit ovat kestäneet joka vuosi paahtavaakin kuumuutta, joten ne olivat tänäkin kesänä luonteva valinta kuistin amppelikasveiksi. Ostin myös tällä viikolla muutamia tomaatintaimia kokeiluun selvisiväisitkö ne jo olemaan kuistilla myös öiden yli, sillä tomaatintaimenet ovat herkkiä kylmyydelle, eivätkä toukokuun yöt ole tänä vuonna vielä niin kauhean lämpimiä kuitenkaan vielä olleet. Hyvin ne näyttävät siellä kuitenkin jo pärjäävän, joten pitää kipaista ostamaan vielä lisää taimia kuistin ikkunalaudoille. Tarkoituksena on siirtää ne kesän aikana kuistilta istutuslaatikoihin pihan puolelle. Tänä keväänä en kasvatttanut itse siemeniä ollenkaan, vaan joitakin lajeja kylvän suoraan ulos istutuslaatikoihin.

Nyt vain sitten odottelemaan niitä ihanan viileitä kesäiltoja, sillä tämä kesähuone on kuin luotu niiden fiilistelyyn.


1 kommentti :

  1. VArmasti tomatit jo selviävät...itselläni ihan ulkona yötkin. Ekana yönä otti vähän itseensä, kun lämpötila taisi pudota lähelle nollaa, mutta kummasti siitä vaan piristyi. Ainakin hetkeksi..:)

    VastaaPoista