Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Kippis!

Tänään meillä vietettiin vappubrunssia kahdeksan aikuisen, kuuden lapsen ja yhden koiran voimalla. En juurikaan ehtinyt kameran kanssa brunssipöydän äärellä heilua, joten upeita nyyttäriherkkuja ehtinyt kuvata lainkaan, mutta muutaman kuvan ehdin kuitenkin ruokapöydästä ennen vieraiden tuloa nappasta.
Tänä vuonna päätin laittaa ruokailuhuoneeseen vähän värikkäämpää esillepanoa vapun kunniaksi. Pöytäliinaksi valikoitui Marimekon ihana Kippis-kangas, jonka Maija Louekari on Marimekolle suunnitellut vuonna 2008. Ihastuin tähän hauskaan kuosiin heti paikalla jo tuolloin. Tykkään tosi paljon Maija Louekarin kädenjäljestä ja tämäkin kuosi on mielestäni aivan ihana. Jostain syytä en kuitenkaan ole tätäkään kangasta moneen vuoteen käyttänyt. Tässä talossa se ei ole tainnut olla pöydän päällä vielä kertaakaan, vaikka kankaan kuosihan sopii ihan huippuhyvin vappuun ja kaikenlaisiin muihinkin iloisiin juhliin.Tarjolla oli hodareita, grillattuja parsaa ja maisseja, kvinoa- ja kesäkurpitsasalaattia, patonkia, sekä tietenkin vappuun perinteisesti kuuluvaa perunasalaattia. Ähky tuli jo heti santsilautasen jälkeen ja itsetehdyt munkit ja muut jälkiruokaherkut, sekä valmistamani sima olivat tässä vaiheessa vielä kokonaan korkkaamatta.
Nämä nyyttäribrunsit ovat kyllä niin kivoja, kun saa maistella kaikkia ihania ruokia, eikä tarjottavien hankinta kasaannu vain yhdelle henkilölle. Harmi vaan, että näissä juhlissa on aina sen verran hulinaa, ettei kuvienottaminen tule aina edes mieleen, joten nytkin jäivät munkit ja muut tosiaan kokonaan kuvaamatta.
Sääkin oli kivan aurinkoinen, vaikkakin tuulinen. Pihallakin saatiin kuitenkin onneksi edes vähän oleiltua. Pergolaa en ole ehtinyt vielä yhtään laitella talven jäljiltä kuntoon, joten se on vähän kolkon näköinen ja se pitäisi pestäkkin ihan kunnolla. Se onkin yksi toukokuun projekteista kuistin laiton ja ikkunoiden pesun ohella.


Mukavaa toukokuun alkua kaikille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti