Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Ihana rottinki

Rottinki on yksi tämän hetken trendikkäimmistä meneillään olevista sisustusjutuista ja tunnustaudun itsekkin sumeilematta kuuluvani sen kannattajajoukkoihin. Rottinki on kaunis, kepeä ja luonnollinen materiaali ja ilmeisen ekologinenkin vielä. Rottinki nimittäin on kasvava köynnöskasvi, joka kiotoutuu muihin puihin kasvaakseen. Tämä kannustaa paikallista väestöä säilyttämään sademetsiä niiden hakkuiden sijaan. Rottinki on myös kestävä materiaali, joka kestää kosteutta ja lämpötilan vaihteluita.

Meiltä löytyy saatuja ja kirppareilta ostettuja tuoleja, lehtiteline, erilaisia kukkatelineitä ja koreja. Rakkain meillä olevista rottinkiesineistän on superkaunis rottinkipöytä, joka on peruja mummolastani.
Meidän kuistilta löytyy tuolin lisäksi myös rottinkisohva ja -pöytä. Tänään viimeksi ihastelin rottingin keveyttä ja jämäkkyyttä kannellessani kevätsiivouksen yhteydessä kuistin huonekaluja ulos tuulettumaan.Rottingista tulee mieleen myös yksi hauska muisto lapsuudestani. Meidän eräällä tuttavaperheellä oli heidän olohuoneessaan rottinkituoli, jonka päälle oli aseteltuna valkoinen lampaantalja. Tämä oli mielestäni ihaninta ikinä ja muistan silloin päättäneeni, että aikuisen haluan samanlaisen asetelman kotiini. Osittain unelmani toteutui, sillä rottinkituoleja meiltä löytyy muutamakin kappale, mutta ilman niitä lampaantaljoja. Vähän vaikeaa selittää. mutta siitä vaan henkii liikaa sellainen 80-lukulaisuus mieleeni, joten omien rottinkituolieni päältä löytyy lampaantaljan sijaan peittoja ja tyynyjä.

Omiin rottinkihaaveisiini kuuluu tietenkin upea riikinkukkotuoli, jonka toivon vielä joskus omistavani. Samoin riippukeinu on ollut jo haaveeni jo pidemmän aikaa. Kirppareilta onnistuu välillä löytämään vaikka mitä kivoja rottinkisia juttuja, joten uskon rottingin määrän vain kasvavan tässä taloudessa.


Mukavaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia :

 1. Hienoja löytöjä. Itsellä on remontin valmistumista odottamassa rottinkisia seinäammpeleita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne seinäamppelit on tosi kivoja, mulla on niitä kans muutamia seinillä.

   Poista
 2. Rottinki on kyllä kaunista. Tuo teidän kukkapöytä on aivan upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rottinki on upea materiaali, tykkään kovasti. Ja mulle tuo kukkapöytä on erityinen monestakin syystä.

   Poista