Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Virpomisoksat

Pehkolla ja Pikkuveljellä oli tänä aamuna selvästi vähän jännitystä ilmassa. Tulevaa virvontakierrosta oli tiiviisti odoteltu viikon ajan, muttei kuitenkaan niin paljon, että virvontaa varten varten olisi vitsoja itse  haluttu askarrella. Oksien askartelu jäi näin ollen kokonaan kontolleni, mutta mikäpä siinä, minähän tykkään askartelusta. Kaivelin kaapeista esiin kaiken mahdollisen materiaalin mitä oksiin voisi laittaa. En halunnut ostaa kaupasta mitään askartelutarvikkeita, sillä olin varma että mielikuvitusta käyttämällä ja googlaamalla sain pojille loihdittua ihan kelpo oksat virvontaa varten.
Koristelin oksia mm. vappuhuiskan jämillä ja erivärisisillä nauhoja. Jotenkin oksat olivat kuitenkin aika tylsän ja paljaan näköisiä ja päänikin löi asian kanssa aivan tyhjää. Aloin googlaamaan asiaa ja vastaan tuli tosi kivan näköisiä paperista värkättyjä sulkia -  tämähän oli aivan huippu keksintö! Pääsiäishöyhenet ovat kivannäköisiä, mutta itse jätän ne kuitenkin eettisistä syistä kokonaan ostamatta. Takeitahan nimittäin ei ole siitä onko sulat revitty elävistä linnuista vai ovatko ne  lihatuotannon sivutuotetta. Paperiset versiot on helppo toteuttaa erivärisiä papereita käyttäen ja valkoista paperia voi itse vaikka maalata tai värittää. Minun tekemistä sulista tuli enemänkin lehtimäisiä, mutta ajoivat kyllä asiansa vitsojen koristeena. Ensi vuonna ajattelin koittaa tehdä maalattuja versioita, ties vaikka saisin pojatkin innostumaan enemmän silloin askartelusta.
Tein myös oksia joihin leikkasin harkkosaksilla leikattuja neliöitä kankaista, jotka laitoin oksiin silkkipaperikukkasten tavoin.Velho ja ujonpuoleinen lemmikkilohikäärme kiersivät naapurustoa ja saivatkin virpomisellaan ison karkkisaaliin. Itse olin mukana oksan kantajan roolissa. Pehkolta poistui jännityskin ensimmäisen oven aukaisun jälkeen ja kierroksesta tuli varsin mukava sosiaalinen tapahtuma. En nimittäin ole nähnyt paljoakaan naapurustoa kylmän ja synkän talven jälkeen, jolloin aikaa ymmärrettävästi vietetään lähes kokonaan sisätiloissa. Päivänvalon ja lämmön lisääntyessä tulee pihalla vietettyä paljon enemmän aikaa ja sillon näkee muita ihmisiäkin enemmän.
Virvon, varvon vitsani uusi,
kaunis on kuin kukkiva kuusi.
Elämän onnea toivotan sulle,
pienoisen palkan annathan mulle.

Värikästä palmusunnuntaita!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti