Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Multahommia + Lippuarvonta Kevätmessuille

Lauantaina koitti viimein mullanvaihtopäivä kasveilleni. Suurinosa viherkasveistani on ahtaissa ruukuissa viihtyviä, joten jukkapalmuille, anopinkielille, palmuvehkoille sekä peikonlehdille riitti tänä keväänä pelkkä pintamultienvaihto. Sen sijaan uudet tulokkaat kuten liuska-aralia, pilkkubegonia, kilpipiilea, raitamatti (sekä muutama muu joiden nimet olen autuaasti ehtinyt jo unohtamaan) tarvitsivat isommat ruukut alleen. Homma tuntui aluksi pieneltä, mutta sain uppoamaan urakkaan tovin jos toisenkin. Kokonaisuudessaan huolettavia kasveja oli melkoinen määrä, sillä laskeskelin tällä hetkellä meillä asustavan yli kolmekymmenä viherkasvia. Näiden lisäksi oli myös muutamia vesilasissa juurtuneita yksilöitä, joiden oli aika päästä multiin.




Lopuksi sumuttelin kasvien lehdet vielä perusteellisesti. Puhtaat lehdet päällä ja uudet mullat alla - kylläpä kasvien nyt kelpaa ottaa uusi kasvukausi vastaan ja kukoistaa uusilla upeilla kasvualustoilla.
   Kumiviikunapuun varsi oli venähtäny pitkäksi, mutta lehtiä siltä löytyi vain varren päästä. Leikkasin tämän latvaosan juurtumaan  maljakkoon ja toivon saavani siitä uuden tuuhean yksilön. Viikuna oli kuitenkin ilmeisesti haaroittunut alaosasta ja pätkäsin tätä sen lehdetöntä vartta hyvän pätkän pois. Nyt sitten jännityksellä odotan meninkö tappamaan koko kasvin, vai innostuisiko kasvi tekemään uudet lehdet lyhyempään varteensa.





Touhutessani mullan parissa alkoivat ajatukset väkisin karkaamaan kohti tulevaa kesää ja puutarhan laittoon. Tänä vuonna aijon toteuttaa pihassamme lavaviljelyä ja muutenkin panostaa erilaisiin istutuksiin sekä pihan viihtyvyyteen. Kaipailenkin pihajuttuja varten ideoita, sekä käytännön vinkkejä. Viime vuoden Kevätmessut olivat kiva ja inspiroiva kokemus ja postasinkin silloin niistä täällä.

Tänä vuonna Kevätmessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 4.-7. huhtikuuta. Mikäli sinuakin kiinnostaisi inspiroitua ja saada kivoja ideoita kotiin, puutarhaan ja mökkeilyyn niin minulla on ilo kertoa, että pääsen Messukeskuksen mahdollistamana arpomaan yhdelle onnekkaalle osallistujalle  kaksi kappaletta pääsylippuja Kevätmessuille. Arvontaan pääset mukaan kommentoimalla mukana oloasi tämän postauksen alle (muistathan lisätä kommenttiisi myös meiliosoitteesi!). Arvontaan pääsee osallistumaan myös instagramissa tililläni @miimiinkotiblog. Arvonta-aikaa on torstaille 21.3.2019 klo 20.00 saakka.

Onnea arvontaan!

25 kommenttia :

 1. Mukana arvonnassa :) Sara.rokman@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa :) Kunpa olisikin jo kevät... milla.h.rosenlund@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Arvonnassa mukana!:)

  (sannapupu@gmail.com)

  VastaaPoista
 4. Osallistun! hmkantola (a) gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana! kiiskinenmeeri@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mukana arvonnassa!
  briksu@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa
  johanna.ansonen@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukana arvonnassa ��. tatianasilvennoinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana pauliina.ilkko-ervasti@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Mukana arvonnassa! kiisu.maki@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Olisi niin kiva päästä messuille!

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mukana arvonnassa

  leea_tuominen@netti.fi

  VastaaPoista
 13. Mukana ! Oispa kiva mennä ekaa kertaa ja yllättää ystävä lipuilla :)
  sarikos69@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Onpa sulla ollut urakka, mutta mullan kanssa touhuaminen on kyllä ihanaa :)

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa, äiti on haaveillu näistä messuista jo pitkään ni olispa ihanaa yllättää äiti näillä messulipuilla :)

  stideledesa@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mukaan arvontaan. Menossa messuille :)
  hootee69@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Äidin veisin näille messuille. 😍

  Outi_maria@hotmail.com

  VastaaPoista