Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

lauantai 30. maaliskuuta 2019

Jalkapallo synttärit vol.2

Meidän Pikkuveli täytti tällä viikolla vuosia. Varsinainen syntymäpäivä osui torstaille, mutta juhlistimme tätä tärkeää tapahtumaa pariinkin otteeseen eilen lauantaina. Aivan käsittämätön ajatus, että meidän pieni Pikkuveljemme on jo nelivuotias!! Osin hän on jo niin isopoika - ja tavallaan taas kuitenkin niin kamalan pieni vielä. Isomman pojan elkeitä löytyi jo ainakin siltä osin, että ensimmäiset kaverisynttärit tulivat nyt ajankohtaiseksi. Kutsuittuina olivat kolme hänen parasta päiväkotikaveriaan. Hauskaksi asian tekee sen, että ihan samalla kokoonpanolla vietettiin synttäreitä myös edellisenä päivänä. Pikkuveli ja yksi kutsutuista kavereista ovat nimittäin syntyneet samana päivänä ja ihan samassa synnytyssairaalassa. Siellä ollaan siis saatettu Pikkuveljen kaverin äidin kanssa pötkötellä vauvoinemme hyvällä tuurilla jopa ihan vierekkäisissä huoneissa!

Pehkon viime kesäiset jalkapallo synttärit tekivät Pikkuveljeen sen verran kovan vaikutuksen, että myös hän myös halusi pitää synttärit samalla teemalla. Yritin kyllä ehdotella muitakin synttäriteemoja, mutta Pikkuveli pysyi päätöksessään. Niinpä meillä vietettiin jalkapallosynttäreitä toistamiseen. Tämä tietenkin oli kyllä ihan käytännöllistä, sillä osa rekvisiittaa löytyi edellisten synttäreiden toimesta. Esimerkiksi kerran palaneet kakkukynttilät paloivat nyt toistamiseen ja säilöin ne uudelleen kaappiin odottamaan seuraavia synttäreitä.Tarjolla oli lapsille uppoavia herkkuja, kuten poppareita, sipsejä, karkkia, keksejä sekä Siipan ja Pehkon alle tunnissa valmispohjaan vääntämä kakku. Täytyy kyllä nostaa molemmille hattua, sillä itse en ole koskaan leiponut täytekakkua, eikä minusta ollut kiireiltäni mitään apua näille ensikertalaisille kakuntekijöille. Sivusilmällä näin kuinka Pehko vatkasi tomerasti kermavaahtoa samaan aikaan kun Siippa valmisti Pätkiksistä ja Suffeleista muruseosta kakun päälle. Kakusta tuli kyllä varsin hieno ensikertalaisten tekeleeksi.

Juhlapöydän kattaukseen käytin meidän omia astioita. Lasiset ja kannelliset juomapullot pestävillä muovipilleillä ovat olleet mukana jo niin monissa juhlissa, että ovat maksaneet itsensä takaisin jo moneen otteeseen.  Valkoiset lautaset taas olivat Iittalan ja Arabian lautasia eri vuosikymmeniltä ja lusikatkin olivat ihan arkisia  - joko lahjaksi saatuja tai kirppareilta kannettuja pikkulusikoita.
Onneksi muoviset kertakäyttöastiat kielletään pian kokonaan ja pahviversioista taas tulee mielestäsi ihan turhaa roskaa, mikäli kaapeista löytyy tarpeeksi lautasia omasta takaa. Tai jos ei löydy, niin astioita voi aina myös lainata ystäviltä ja sukulaisilta, kuten tein molempien poikien nimiäisjuhliin.  Eripari astioita käyttämällä kattauksesta tulee aina niin paljon katetumpi, kiinnostavampi ja persoonallisemman näköinen lopputulos, kuin pahvisilla versioilla saisi aikaiseksi.

Kattaus oli siis ekologinen, mutta entäs sitten pöydän yläpuolella killuvat ilmapallot ja serpentiinit? Ne ovat juuri siltä miltä näyttävätkin - aivan turhaa sekajätettä. Tämä on juuri taas sitä valintojen edessä uiskentelua. Toki olisin hyvin voinut olla näitä turhia härpäkkeitä ostamattakin, mutta tuottivathan ne paljon iloa lapsille ja ostin kuitenkin tuotteita maltillisesti; yhden paketin serpentiiniä, josta käytetään vielä monissa juhlissa ja paketillisen ilmapalloja, joka sisälsi jalkapalloaiheisia ilmapalloja 8 kappaletta.
Ilmapalloja katon rajaan ripustelessani aloin miettimään voisikohan markkinoilta löytyä myös ekologisia ilmapalloja, sillä ovathan nämä kumia ja lateksia sisältävät kertakäyttöiset pallot aikamoista jätettä. Googletellessani asiaa huomasin ilokseni sellaisia löytyvän. Biohajoavia luomuilmapalloja myy ainakin ekokiva ja 100% luonnonkumisia ilmapalloja löytyy taas ilmapallokauppa.fi valikoimista. Siinäpä siis piakoin ajankohtaista ja ekologista vappuvinkki teille ja itsellenikin.


2 kommenttia :

  1. Voi, miten kauniit synttärit! Näyttää harmoniselta kattaukselta myös aikuisen silmään.

    Meillä juhlittiin myös viikonloppuna 4-vuotiasta. Hänen toiveestaan teemana oli Lego Batman.

    https://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/batman-synttarit/

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos kivasta kommentista. Teemajuhlia on niin mukavaa järjestää 😊

    VastaaPoista