Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Lohtua sadesäähän

Käväisin pitkästä aikaa läheisessä kukkaupassa, enkä tälläkään kertaa pystynyt poistumaan kaupasta tyhjin käsin. Sade rummutti kukkatalon kattoa ja muutenkin oli taas niin pimeää, synkkää ja ankeaa kun olla ja voi. Kaupan tarjoama viherkasvimeri näytti taas niin raikkaalta ja lohdulliselta, että oli suorastaan aivan pakko ostaa mukaan vähän kotiinviemisiä. Muutaman viherkasvin lisäksi ostin myös ikisuosikkejani leikkojen puolelta, eli muutaman oksan eukalyptusta, harsokukkaa ja valkoista neilikkaa.
Kimppu näytti itsessään aika vaatimattoman näköiseltä, joten päätin lisätä siihen vähä volyymiä erilaisilla lasipulloilla, jotka asettelin eritasoihin pöydän ja lankun päälle. Edellisessä kodissa harrastin näitä pullo ja kukka -asetelmia paljon enemmän jonka jälkeen tämä asettelutapa vaipui vähäksi aikaa unholaan, mutta nyt se teki taas paluun pöydällemme. Ensi viikolla vietetään ystävänpäivää ja vähän myöhemmin myös minun syntymäpäiviäni, joten pullot ja kukat saavat nyt vähän aikaa jäädä koristamaan ruokapöytäämme. Nämä ostamani leikot ovat onneksi aika pitkäikäisiäkin.
Viimeisessä kuvassa näkyvä Peikonlehti pukkailee päättäväisesti uusia lehtiä näkyville, joten kasvi voi selvästi hyvin. Kotiutuessaan meille olin vähän huolissani sen lerpsahtavasta olemuksesta, mutta se oli näemmä turhaa. Ehkä se saa myös nykyisin enemmän vettä ja valoa kuin edellisessä kodissa ja on pirtsakoitunut vähän senkin vuoksi. Sen sijaan muutama muu viherkasvi näyttää tällä hetkellä pelottavan  huonolta ja pelkäänkin menettäväni ne ennen kevään koittoa. Odotankin palavasti pääseväni vaihtamaan niihin mullat ja antamaan reppanoille vähän ravinteita  Myöskään kirkkaampi päivänvalo näiden sateiden keskellä ei olisi niille ainakaan pahitteeksi.

Vuoden ensimmäisessä postauksessa vähän väläyttelin, jos alkaisin silloin tällöin julkaista myös reseptejä tänne blogin puolelle.  Eka ruokapostaukseni valmistunee nyt tulevan viikon alkupuolella teemalla ystävänpäivä, joten käykäähän toki vilkuilemassa ehdotustani ystävänpäivänateriaksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti