Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Lisää viherkasveja

Liuska-araliani ei jaksanut odottaa kevättä. Kasvi heitti viimeiset lehtensä tällä viikolla lattialle ja se oli sitten siinä, noin kaksikymmentä vuotiaan huonekasvin taival. Minulla se ei ehtinyt olla kuin noin kolmisen vuotta ja olin erittäin viehättynyt sen tuuheudesta, helppo hoitoisuudesta ja huomiota herättävän komeasta ulkomuodosta. Ilmeisesti kasvi ei saanut tarpeeksi valoa tänä talvena, vaikka se ikkunan äärellä elelikin. Suomen talvi on kyllä kaikille monella tapaa haastellista aikaa.
Paras tapa korvata tämä menetys oli tietenkin hankkia tilalle uusi vehreä ja elinvoimainen yksilö. Siroliuska-aralia viihtyy parhaiten runsaassa hajavalossa ja asetin sen valokylpyyn olohuoneen ikkunan äärellä. Toivottavasti tästä uudesta araliasta on minulle vuosiksi iloa ja se saavuttaisi edellisen aralian komeat mittasuhteet.Samaisella Siroliuska-aralian ostosreissulla ostin neljä muutakin viherkasvia. Eli kun menettää yhden niin viherkasvihullu menee ja ostaa viisi uutta kasvia tämän tilalle. Mielestäni ihan täysin järkeenkäypää. Ostoskoriini päätyivät aralian lisäksi mm. Pilkkubegonia ja kilpipiilea.
Pilkkubegonia on ainoa kukkiva kasvi mikä meiltä löytyy sisätiloista. Olen enemmän vihreiden huonekasvien kuin kukkien kasvien ystävä, mutta nuo epäsymmetriset ja pilkulliset lehdet olivat vaan kerrassaan vastuttomattoman näköiset. Sijoitin kasvin työhuoneeseen. Tämän pitäisi olla nopeakasvuinen ja helppo hoitoinen kasvi, jonka voi siirtää kesällä ulkoilemaan. Luulenkin, että näitä pilkullisia kaunokaisia tullaan näkemään ensi kesänä meidän ulkoportailla vielä useampikin kappale.
Baby-piilea taas pääsi lasikuvun alle ruokailuhuoneeseen. Piilean pitäsi viihtyä siellä, sillä tarvittava kosteus pysyy kuvun alla tasaisena. Kasvia täytyy kuitenkin muistaa tuulettaa ja lasikupu pitää pitää puhtaana. Pikkuinen piilea on mielestäni jotenkin tavattoman suloinen ilmestys tuollaisena minikokoisena, mutta toivon sen silti jaksavan kasvaa. Edellinen piilea ei minulla kauaa viihynyt, joten toivottavasti osaan hoitaa tätä pikkuista hieman paremmin.


Vihreyttä ja vehreyttä tulevalle viikolle!

2 kommenttia :

  1. Kauniita viherkasveja - toivotaan uusille tulokkaille pitkää ikää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeva 😊 minäkin toivon kasveilleni pitkää ikää!

      Poista