Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 4. helmikuuta 2019

Arki vs. lomamatka

Hola ja terveisiä Teneriffalta! Lomailimme saarella viime viikon ajan ja ne, jotka seuraavat minua instagramissa huomasivat sen kyllä, sillä tykitin storyjen puolelle reissun aikana melko paljon kuvia ja videoita. Olin viimeksi Kanariansaarilla parikymmentä vuotta sitten ja pikkuisen etukäteen pelkäsin miltä viikko turistimestassa mahtaisi tuntua, mutta oi, siellähän oli oikein ihanaa! Olimme saaren pohjoispuolella, jossa oli todellista rauhallista ja luonto ja maisemat aivan uskomattoman kauniita! Meillä oli auto vuokralla koko viikon ajan, mikä helpotti kainkenlaisten retkien tekoa lähimaastoon ja antoi saaresta ihan eri kuvan, kuin pelkkä tönöttäminen uima-altailla, jossa kyllä myös oli oma puolensa,



Varsinkin Pehko 6-v oli aivan superinnoissaan matkustelusta ja tuon ikäisen pikkupojan tiedonjanohan on aivan rajaton. Matkailu todellakin avartaa ja nautin suuresti, että lapset pääsevät silloin tällöin näkemään millaista elämä on muuallakin kuin täällä kotosuomessa. En tiedä kuinka hyvin Pehko tai Pikkuveli pystyvät vielä sitä hahmottamaan ettei elämä muualla ole pelkkää jäätelönsyöntiä ja polskuttelua lämmitetyssä uima-altaassa. Toisaalta lapset usein kiinnittävät huomioita sellaisiin yksityiskohtiin, jotka jäävät aikuisilta monesti ihan täysin huomaamatta.


 Kotiinpaluu oli melkoista arkirealismia, sillä tietenkin melkoinen lumimyräkkä iski juuri sille yölle, kun kahlasimme hangessa lasten ja matkalaukkujen kanssa pihan poikki kohti kotia. Sillä hetkellä kyllä tuntui, että olisin hyvin voinut jäädä sinne aurinkoon uittelemaan varpaitani meriveteen kuin palata tänne pimeään, liukkaaseen ja märkään kotimaahan.
Mutta on kotiinpaluussa myös puolensa. Kyllästyn esimerkiksi tosi helposti hotellien aamupaloihin. Vaikka nytkin yritin vähän vaihdella mitä varsin kattavasta aamiaistarjouiluista lautaselleni valitsin, niin silti paluu perusankeaan arkiaamiaiseen tuntui tosi hyvälle. Sama juttu on myös ravintolaruokien kanssa. Jossain vaiheessa ne ravintolaruuat vaan alkavat tökkiä, vaikka kuinka kävisi joka ilta eri paikassa kokeilemassa menuja. Toki hyvässä ravintolassa on todella upeaa käydä silloin tällöin syömässä hyvin, mutta pidemmän päälle se kunnon kotiruoka on vain kyllä ihan parasta.
En voi väittää kaivanneeni viikon aikana kertaakaan arkiaamujen kellonsoittoa, lumitöitä, tahrojen hankailuja pinnoilta tai muitakaan saman kaavan mukaisuuksia, mutta on se kumminkin hienoa, että on paikka minne palata ja missä puuhatella niitä tylsiäkin arjen askareita. Mietimme tänään jopa Siipan kanssa pitäisikö sitä vähän taas remppailla jotain tässä tulevina viikonloppuina. Lomalla oli siis selvästi piristävä vaikutus.

2 kommenttia :

  1. Hei oliko siellä kuinka lämmintä. Itse lähdössä huomenna cran canarialle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 17-22 C oli saaren pohjoispuolella. Etelässä-osassa selvästi lämpimämpää. Oikein mukavaaja rentouttavaa matkaa!

      Poista