Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Vuosi 2019

Kaupallinen yhteistyö: LuKLabel
Ensinnäkin tahdon toivottaa oikein upeaa uutta vuotta kaikille! Vuosi on sitten taas vaihtunut ja ne vähäisetkin joulukoristeet on siivoiltu ullakolle seuraavaa joulua odottamaan. Silmä ei meinaa millään tottua joulukuusettomaan olohuoneeseen ja kaipaan myös kuusentuoksua sisäänastuessa. Jouluvalot jätin vielä hetkeksi tuomaan vähän lisävaloa alku vuodelle. Ihastuin uuden vuoden pöytään keräämiini heiniin ja jätin ne vielä ruokailuhuoneen pöydälle maljakkoon. Myös koivun oksat, joihin oli ripustettuna huopakuusia löytyät edelleen olohuoneen puolelta.
Vuoden vaihtuessa moni tekee uuden vuoden lupauksia ja suunnittelee vähän tulevaa. Itse olen myös tehnyt joitakin suunnitelmia tämän vuoden varalle.Perjantaina postilaatikkoomme oli ilmestynyt Pehkon nimellä kirje, jossa kerrottiin hänen oppivelvollisuutensa alkavan syksyllä.  Tämä on Pehkon koulunaloitus on varmaan suurin juttu mitä meille tänä vuonna tapahtuu. Tuntuu jotenkin ihan tosi käsittämättömälle, että meidän Pehko täyttää tänä kesänä jo seitsämän vuotta ja hän on tosiaan jo menossa kouluun!
Tuleva koululainen jakaa vielä mielellään huoneensa Pikkuveljen kanssa ja tarkoituksenani on suunnitella ja muokata poikien huoneesta kaikin puolin toimivampi tila molempien tarpeita huomioiden.  Myös yksi tämän vuoden henkilökohtaisista haaveistani liittyy tähän koulun aloitukseen, sillä toivon silloin voivani jäädä edes pieneksi hetkeksi osittaiselle hoitovapaalle. Tätä asiaa pitää kuitenkin pohtia tarkasti lähinnä taloudelliselta kantilta ennen lopullista päätöksentekoa.


Toinen minuun itseeni liittyvä juttu koskee omaa hyvinvointiani. Ikävä fakta nimittäin on, että ikää tässä tulee tahtomattakin koko ajan lisää ja liikunnan harrastamiseen keksin kyllä koko ajan olemattomia tekosyitä. Varsinaista laihtumista en lähde tavoittelemaan, vaikka kilojen kariseminen olisikin mukava lisä. Lähinnä kunnon nousun ja kaikenmaailman kansantautien välttämiseksi olenkin päättänyt olla tänä vuonna vähän tarkempi siitä mitä suuhuni lapan ja ennen kaikkea yritän lisätä kaikenlaista arkiliikuntaa kunnon kohentamiseksi. Samoin yritän petrata yöunien määrän kanssa. Iltavirkkuna puuhailen iltaisin kaikennäköistä ja kukun usein yömyöhään, vaikka kello soikin arkiaamuisin jo ennen kuutta. Vähäisillä yöunilla taiteilu on hyvin epäterveellistä, jolla voi olla kauas kantoisetkin seuraukset, joten siihen on syytä tehdä parannus.

Tänne blogiin en tule kirjoittamaan lenkkeilyistäni, mutta pihaa koskevat postaukset tulevat lisääntymään. Viime syksynä valmistunut talon ulkolaudotusremppa mahdollistaa sen, että tänä vuonna voin alkaa vihdoin panostamaan pihahommien puolelle. Pihamme on pieni, mutta pienellä vaivalla siitä saa kyllä ihan viihtyisän sopukan. Muutama lavakauluslaatikko sinne on ainakin tarkoitus laittaa hyötykasvien kasvattamiseen ja muutenkin pääsen syventymään puutarhailuun tarkemmin ja miettimään sopivia lisäistutuksia vähän ympäri pihaa. 


Blogin suhteen olen kyllä miettinyt aihepiirin laajennusta, nimittäin reseptien suuntaan. Pidän ruuanlaitosta  ja olen miettinyt jos alkaisin jakamaan jotain helppoja kasvissyöjän arkiruokareseptejä tänne bloginkin puolelle. Kokkaan usein ruokaa niistä raaka-aineista, mitä kaapeista sattuu löytymään joten reseptit tulevat olemaan sellaisia zero waste -henkisiä. Olen kokeillut ruuan kuvaamista ja todennut sen yllättävän vaikeaksi, joten saisin siinä vähän lisähaastettakin mukaan. Niin ja hei kaikkia muitakin postaustoiveita ja ehtotuksia otan enemmän kuin mielelläni vastaa!
Muutenkin yritän olla aktiivisempi blogin suhteen ja jotain aihioita postauksiin olen heitellyt kuvissa näkyviin LuKLabelin My success story 2019-vuosikalenteriin, jonka kamelin värisestä versiosta on muuten arvonta käynnissä (vink, vink) instatililläni @miimiinkoti tiistaihin 08.01.2019 klo 20 saakka.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti