Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Tauluseinä

Yksi olohuoneen seinistä on ollut orvon ja tyhjän näköinen siitä asti, kun muutimme viime syksynä huoneessa järjestystä. Silloin tarkoituksenani oli keräillä seinää varten pikkuhiljaa kiva kollaasi tauluja, mutta tyhjillään ammottava seinä alkoi toden teolla kyllästyttämään ja lopulta kokosin  seinäkollaasin olemassa olevista materiaaleista. Seinällä oli jo ennestään Lundian Soihtu-seinävalaisin tuomassa valoa sohvan kulmaan, sekä senkin päällä seinää vasten nojaillut Miikon Pikkulintu-printti.
Pikkulinnun lisäksi ripustin seinään graafisen oksa-printin, sekä lasten maalauksia. Tauluseinä pelkkänä tauluseinänä näytti tylsältä ja lattealta, joten lisäsin joukkoon myös mustavalkoisen seinäkellon, joka sopii väriensä puolesta kollaasiin oikein mainiosti ja tuo taulukollaasiin muutenkin vähän vaihtelua.
 Halusin kollaasiin epäjärjestystä, mutta sen oli kuitenkin oltava silmälle rauhallinen. Jaankin tässä samalla muutaman vinkin, joita itse käytin taulukollaasia tehdessä. Turhan seinän reijityksen välttämiseksi suunnittelin kollaasin ensin lattialle. Tämä auttaa hyvin taulupaikkojen hahmottamisessa, kun kehykset ovat eri kokoisia ja tulivat eri korkeuksiin. Hankin kaikille kehyksille samanlaiset mustat kehykset, jolla sain tauluihin yhtenäisen ilmeen, vaikka kuvat ovatkin tyyleiltään ihan erilaisia. Ylärivin asetin osittain samalle tasolle, joka tuo kollaasiin rytmiä, vaikka kehykset ovatkin muutoin hieman eri tasoissa. Tauluja ei myöskään kannata ripustaa alla olevan huonekalun levyisesti, vaan laittaa ne aina kapeammalle alueelle. Tässä tapauksessa keskitinkin taulut senkin keskiosaan. Itse kiinnitin kehykset seinään silmämääräisesti siipan avustuksella, mutta varmasti parhain lopputulos tulee mittaa ja vatupassia käyttämällä. Lasten piirustukset ja askartelut ovat aina niin liikkiksiä, että haluan pitää niitä esillä meillä kotona. Tämän olohuoneen seinän lisäksi niitä löytyy myös jääkaapin ovesta ja ruokailuhuoneen seinältä. Myös poikien ylpeinä ja iloisina päiväkodista kotiin kiikuttamat sesonkiaskartelut, kuten joulu- ja pääsiäisaskoristeet pääsevät tietenkin aina esille.
Tykkään itsekkin maalailla ja väritellä kuvia poikien kanssa, vaikka olen aina ollut itse todella surkea piirtäjä. Piirustuksiani katsellessa ei ikinä uskoisi, että työskentelen ammatikseni visuaalisella alalla. Onnekseni töissäni ei tarvitse osata piirtää ja opiskeluaikoina opettajat tuijottivat enemmän värienkäyttöä ja sommittelutaitoja enemmän kuin olemattomia piirustustaitojani.Iloista alkaavaa viikkoa kaikille!


1 kommentti :

  1. Ompa sinulla täydellinen koti, aivan nappiinmenevä sisustus ja tuo puulattia on niin ihana! Meillä asennetaan lasiseiniä tällä hetkellä ruokailuhuoneeseen. Odotan kovasti jo lopputulosta, nämä luovat niin erilaisen tilantunnun. Pitää tosin koiralle opettaa, ettei vahingossa juokse päin.

    VastaaPoista