Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Kattaus uudellevuodelle

Joulusta oltiin hädin tuskin selvitty, kun pään sisällä alkoi viuhua uudenvuoden iltaan liittyviä suunnitelmia kattaukseen ja tarjottaviin liittyen. Taloon saadaankin kivasti vipinää, kun paikalle saapuu neljä aikuista, kaksi lasta ja kaksi koiraa - yhteensä meitä on siis tulee olemaan 10 ihmistä + koiruudet. Yleensä tällaiset juhlat järkätään meidän kaveriporukassa nyyttärituomisilla, eli kulut ja kokkaukset jaetaan kaikkien kesken jolloin juhlien järjestäminen ei ole niin iso rasite illanistujaisia järjestävälle pariskunnalle.

Iso osa illasta tullaan viettämään ruokailuhuoneen pöydän äärellä, joten sovittelin jo valmiiksi miltä ruokapöytä tulee seuraavana päivänä näyttämään. Pöytäliinaksi valitsin juhlavamman mustakultaisen Marimekon Festivo-pöytäliinan. Kuosi on Maija Isolan suunnitelema vuonna 1958 ja 60-vuotias kuosi ansaitseekin päästä pöytään tällaisena juhlailtana. Olen tainnut käyttää liinaa tässä talossa vain kerran, nimittäin viime uutenavuotena.  Kangas on siis harvemmin meillä käytetty, mutta ehkä siitä on muodostumassa jatkossakin pöytäliina jota käytetään vuoden vaihtuessa uudeksi. Ainakin väreiltään se sopii uuteenvuoteen ihan täydellisesti.Katettupöytä näytti hieman vajaalle ja sovittelin erilaisia viherkasveja siihen leikkokukkien sijaan, muttei mikään näyttänyt oikein hyvälle. Sitten keksin hyödyntää kukkapenkkiämme, jossa on kesän jäljiltä kuivuneita heiniä. Onneksi olen vähän laiska puutarhuri, sillä heinäthän sopivat pöytään oikein mainiosti. Huomasin poltelleeni kruunukynttilöitä joulunaikaan sen verran ahkerasti, ettei löydy enää mistään, siksi tyhjät kynttilänjalat. Lisättävä  siis ehdottomasti  kauppalistaan.
   Ja entäs se menu sitten? Se koostuu hodareista sekä valmistamistani peruna- ja coleslawsalaateista. Jälkkäriksi saadaan mutakakkua ja tietenkin tarjolla on myös sipsejä ja karkkeja. Myöhäiseksi iltapalaksi olemme kaavailleet vielä juustotarjontinta lisukkeineen. Odotettavissa on siis herkullinen ja kaikinpuolin mukava ilta ja toivottelen yhtä iloista uuttavuotta myös teille kaikille!

2 kommenttia :

  1. Todella upea kattaus ja tuo pöytäliina on todellinen aarre <3 Ihanaa uutta vuotta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja olen kyllä ihan samaa mieltä tuosta pöytäliinasta :) Oikein ihanaa uutta vuotta myös sulle!

      Poista