Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 5. marraskuuta 2018

Vaaleansininen talo

Lokakuukin ehti vaihtua jo marraskuuksi ja meidän julkisivuremppa on ollut valmiina jo syyskuun lopusta saakka, mutten ole ehtinyt kuitenkaan vilautella kuvia uudistuneesta ulkolaudoituksesta täällä blogissa vielä ollenkaan.
Talon väri oli tosiaan ennen vihertävä, mutta laudoitus oli paikoin huonokuntoinen ja maalitkin osin hilseilleet pois. Itse en pitänyt yhtään sellaisesta rusehtavan vihreästä sävystä ja halusin vaihtaa talon värin kokonaan raikkaampaan suuntaan. Onneksi siippa oli kanssani aivan samoilla linjoilla, eikä värisävystä tarvinnut käydä yhtään kädenvääntöä. Minusta vanhat turkoonsinsiniset kivitalot ovat aina olleet tosi kauniita ja halusin jotain samantyylistä sävyä meillekkin. Kävimme lähimmässä rautakaupassa tutkimassa värisävylastuja ja päädyimme Teknoksen värikartasta sävyyn T7025. Vähän kyllä pisti jännittämään miltä väri tulisi näyttämään itse talossa. Oikeaoppisestihan meidän olisi kannattanut ostaa purkillinen maalia ja koemaalailla taloa eri puolilta, sillä sävyynhän toki vaikuttaa valontulo ja kaikki luonnonvärit ympärillä. Intuitioilla kuitenkin mentiin taas tässäkin asiassa. 
Pystylaudoitus on omaan silmääni kauniimpi kuin vaakalaudoitus, vaikka se on työläämpi- ja näin ollen myös kalliimpi tehdä. Eikä meillä onneksi ollut vaihtoehtojakaan, koska talo on suojeltu ja asemakaavaan se on merkitty pystylaudoituksella. Myös välirimat oli säilytettävä, ja myös ne olisin halunnut ehdottomasti muutenkin säilyttää, sillä ne kuuluvat kuitenkin niin suureksi osaksi talon 50-luvulla luotuun ulkonäköön. Väri on kyllä enemmän vaaleansininen kuin turkoosi, mutta olen väriin kuitenkin oikein tyytyväinen. Sävy ei ole käytetyin puutalon väri näillä meidän kulmilla, jossa rintamamiestalot ja ihan viime vuosina pystyyn nousseet kodit ovat sulassa sovussa keskenään. Väri on piristävän erilainen, muttei kuitenkaan pomppaa liian oudon näköisenä muiden talojen välistä esiin. Nyt se on enemmän meidän näköinen kuin ennen ja noudattaa ulkoakinpäin samaa linjaa kuin sisältäpäin - tarvittavia korjauksia on tehty ja menty osin modernimpaan suuntaan, mutta taloa kuitenkin kunnioitetaan ja sen rintamamiestalomaisen hengen halutaan täällä säilyvän. Vanhat kiviportaat olivat hienot, mutta ne alkoivat halkeilemaan siihen malliin, ettei niitä pystynyt enää korjaamaan, joten siippa rakensi niiden tilalle viime vuonna puiset ja vähän leveämmät portaat. Lisäksi halusimme yhtenäisyyttä heti portaiden juurelta alkavaan pergolaosuudelle. Öljysin viime kesänä portaat ja pergolan lattian tummanharmaaksi ja näin puiset osat ovat paremmin linjassa maalamamme talon mustan sokkelin kanssa. Portaiden vieressä kasvaa juhannusruusupuska ja minusta tuohon talonväriin tulee sopimaan hyvin kaikki pelargonit ja muutkin ruusut, vai mitä sanotte?
...Niin ja tuossa portailla olen tosiaan minä aika lailla tasan kolme vuotta sitten, kun kaupat oli juuri tehyt ja talo siirtynyt meidän nimiin. Talo vaan paranee vanhetessan, muttei samaa voi sanoa sen omistajasta :)

6 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, ollaan kyllä nyt tyytyväisiä talon ulkonäköön. Ensi keväänä alkaa sitten pihahommiin panostus 😊

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon ❤️ kiva nähdä miltä talo tulee näyttämään eri vuodenaikoina.

   Poista
 3. Ihan supersöpö! Tuo sininen sopii julkisivuun ja talon fiilikseen niin hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi ihanasta kommentista ❤️ minustakin väri on mitä mainioin rintamamiestalon väriksi.

   Poista