Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Uusi sohva

Olen täällä jo moneen otteeseen maininnut meidän uudesta sohvasta, viimeksi edellisessä postauksessani koskien ekologista sisustamista. Siinä kerroin tuntemuksiani sohvan ostotilanteessa. Uusi sohva oli kuitenkin hankintalistamme kärkipäässä ja se tuli meille todelliseen tarpeeseen. Kolmen hengen sohva, jossa ei voi oikein mitenkään päin maata, ei ollut parhain vaihtoehto meidän nelihenkiselle perheelle joten tarvitsimme kipeästi uuden sohvan. Sellaisen johon mahtuu hyvin koko Meidän jengi ja siinä voi hyvin myös tarvittaessa lojua ja viettää yhteistä aikaa.
Sopivan sohvan löytäminen ei ollut ihan helpoimmasta päästä. Etsimämme sohvan täytyi olla tukeva, pitkäikäinen ja tietenkin myös katseenkestävä ja kodin sisustukseen sopiva. Hinnan oli myös oltava kohtuullinen, vaikka olimme valmiita rahallisesti panostamaankin tähän sohvaan edeltäjiään enemmän. Muutamaa sohvaa kävimme eri huonekaluliikkeissä testaamassa, mutta löysin niistä aina jotain vikaa. En halunnut tehdä kompromisseja sohvan kanssa, vaan odottelin luottavaisesti sen täydellisen sohvan osuvan vielä kohdalle. Ja odottaminen kannatti, sillä niinpä sitten päivänä eräänä, selaillessa netin valikoimaa, tuli kriteeriemme täyttävä sohva sieltä tarjoushinnalla vastaan.

Odottelimme kuusi viikkoa sohvan saapumista ja kun kauan kaivattu sohva vihdoin saapui oli jännitys huipussaan. Ainahan huonekalut näyttävät kotona erilaiselta, kuin huonekaluliikkeen  valaistuksessa ja ympäristössä. Sohva asettui kuitenkin oikein mukavast kulmaikkunoiden alle ja värikin on sopivan neutraali, mikä oli tarkoituskin. Värikkäämpi sohva olisi ollut ihana, mutta luulen että kyllästyisin sellaiseen aika helposti. Tällaiselle neutraalill verhoilulle saa tuotua helposti värikkyyttä erilaista tunnelmaa erisävyisillä sohvatyynyillä ja huovilla. 
Ja väriähän olohuone on kaivannutkin sen jälkeen, kun Greipin keltainen seinä vaihtui Mulperiin. Yhdistelin keskenään sohvalle tyynyjä, jotka sopivat hyvin sävyiltään yhteen tiikkisten huonekalujen kanssa. Sen lisäksi halusin myös sohvalle turkoosia, jota huoneesta löytyy ennestään vanhan karttapallon ja ison lasipullon muodossa. Nyt on sitten hakusessa uusi matto. Tämä entinen näyttää ihan liian pieneltä rievulta jykevään sohvaan verrattuna. Haluan maton löytyvän käytettynä, joten joudumme varmaan hetken odottelemaan ennen kuin oikeanlainen matto tulee vastaan. Siihen asti pärjäillään kyllä hyvin tuon vanhan maton eli rievun kanssa :)4 kommenttia :

 1. Kaunis sohva ja muutenkin ihanan tunnelmallinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
 2. Kaunis sohva. <3 Samantyylistä olen meillekkin katsellut. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Kirppisrakkautta Eeva ja Jenspa - Koivikon Katveessa. Sohva on kyllä palvellut meitä hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Vautsi todella kiva tuo sohva ja todella hyvin sopii myös nuo kaikki muutkin tavarat tuohon ympäristöön. Itsekin ostin juuri uuden sohvan, joka oli tosi kiva, mutta loppujen lopuksi en ajatellut niin pitkälle, että sopiiko se meidän olkkariin. Päätin nyt, että kutsun sen kuljetusliikkeen takaisin hakemaan sen ja otan uuden tilalle. Nimenomaan nyt pitää katsoa tarkemmin, että se sopii myös ympäristöön. Tuo mattohan on todella kiva, en tiedä kannattaako siitä luopua ollenkaan. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista