Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Peikonlehti

Perjantai-iltana selaisin hajamielisesti kännykkääni odotellessani muuta perhettä palaavaksi kauppareissulta. Siinä selaillessani silmiini osui facekirpparin myynti-ilmoitus peikonlehdestä vaivaiseen 10 euron hintaan. Olin varma, että siihen olisi kerääntynyt jo mittavan kokoinen jono, mutta kappas vaan, olinkin ensimmäinen ostajaehdokas kasville. Ilmeisesti ihmisillä on muutakin tekemistä perjantai-iltaisin kuin facekirppareiden selailu, mikä on tässä tapauksessa vai minun onneni. Ostajia alkoi kyllä pulpahdella kasville hyvään tahtiin myöhemmin, mutta siinä vaiheessa olin jo sopinut myyjän kanssa noutavani  peikonlehden vielä samana iltana. Myyjä kehotti hakemaan kasvin autolla ja lähtiessä nappasin mukaan vielä Ikea-kassin johon arvelin peikonlehden hyvin mahtuvan. Valokuvat tunnetusti vääristävät, sillä siitä kassista ei ollut hakutilanteessa mitään apua - kasvi tosiaan on nimittäin ruukkuinen päivineen aika kunnioitettavan kokoinen.
Olin suunnitellut sijoittavani kasvin olohuoneeseen, muttei sille löytynyt millään paikkaa sieltä, joten se päätyi ruokailutilaan. Vihreällä arkistokaapilla on melkein tarpeeksi korkeutta kasviin - alimpien lehtien kärjet pyyhkivät nimittäin hitusen puulattian pintaa. Peikonlehti on muutenkin vähän reppanan näköinen ja sen entinen omistaja kertoikin kasvin jääneen viime aikoina aika pitkälti ilman hoitoa. Olenkin päättänyt antaa kasville paljon rakkautta ja substralia, mutta mitä vielä? Olen huomannut huomattavasti pienemmän peikonlehteni pitävän ainakin sumuttamisesta ja tasaisesta kastelusta. Ajattelin tukea kasvia myös paremmin kukkakepeillä, mutta jos jollain peikonlehtikuiskaajalla on vielä hyviä konsteja tämän minun kasvini piristämiseen niin otan kaikki vinkit ilolla vastaan!

 Juuri vähän aikaa sitten kiikutin tuolta huoneesta muutamia huonekasveja pois, kun siellä alkoi olla vähän liiankin viidakkomainen tunnelma ja nyt sitten korvasin nämä lähteneet tällaisellä jättiläismäisellä peikonlehdellä. Mutta on se kyllä komea ja toivon tosiaankin huolenpidollani saavani  sen vielä oikein reippaaksi ja elinvoimaiseksi.6 kommenttia :

 1. Komea peikonlehti ja hyvää tuuria FB-kirppisellä! Sumutus ja riittävä valo ovat varmasti hyväksi kasville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä facekirppikseltä tekee kyllä mahtavia löytöjä! Kasvi on vähän nurkassa kyllä, mitta huoneessa on kaksi ikkunaa ja ilta-aurinko paistaa siihen suoraan. Toivottavasti se riittää valonsaannin osalta.

   Poista
 2. Hieno! Peikonlehti tykkää kyllä roikkuakin, eli ei tuota välttämättä tarvitse saada menemään ylöspäin. Toki uusia osia varten voi laittaa tukikepiksi sellaisen heinäpäällysteisen tukikepin, ja kiinnitellä siihen varsia hakasilla. Toisaalta tuon näyttäisi olevan hyvinkin köynnöstävää sorttia, joten antaisin sen ehkä mennä noin. Sumuttelua minäkin suosittelen, eikä suotta kannata vaihtaa isoa ruukkua jos ei ole pakko. Nuo tykkää olla aika pienessä ruukussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Luulen myös tämän olevan köynnöstävää sorttia ja varmaan jätänkin sen noin. Ruukkua en ajatellut vaihtaa, mutta ehkä laitan vähän uutta multaa päälle, reppanalla kun ei ihan kamalasti multaa ole ruukussaan. Ja sitä sumuttelua on myös säännöllisesti luvassa. Ehkä saan ihan yksinkertaisilla kikoilla lehtiin vähän lisää elinvoimaa.

   Poista
 3. Mä annan mun peikolle parin viikon välein kahvia kasteluveden seassa, siitä se tykkää ❤️ Upea ostos ja varmasti se siitä piristyy, kun saa rakkautta ja huolenpitoa.

  VastaaPoista
 4. Kahvia olen minäkin joskus antanut kasveilleni, mutta olinkin unohtanut tämän. Toivon todella että saan sen vielä kukoistamaan 😊

  VastaaPoista