Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 24. syyskuuta 2018

Julkisivuremppa

Julkisivuremppa on edennyt jo niin hyvää vauhtia, että meillä on kaksi seinää talossa jo ihan täysin valmiina.  Tulevalla viikolla valmistuvat kuulema  myös loputkin kaksi. Nyt kaikista seinistä löytyy jo Ekovillat ja tuulensuojalevyt ja ristikoolaukset eli enää niistä puuttuu enää itse ulkoverhous.
Tätä remppaa emme tehneet itse, vaan ostimme siihen tekijät. Ihan siitä syystä, että siihen olisi mennyt kumminkin jonkun verran aikaa ja koska lapset ovat vielä sen verran pieniä, että he kaipaavat seuraa, niin olisi tuntunut vähän laiminlyönniltä jos olisimme puuhastelleet kesän vaan ulkolaudoituksen parissa. Ja kun remontoidaan vanhaa taloa, niin on aina varauduttava myös yllätyksiin, eli kuukauden homma saattaa hyvinkin venyä paljonkin sen yli, mihin on varautunut. Jos siis vastaan tulee kosteusvaurio tai muu yllättävä tekijä. Tässä vaiheessa voimme huokaista onneksi helpotuksesta, sillä mitään sellaista ei putkahtanut vastaan ulkoverhouksen alta vastaan, vaan kaikki purut olivat kuivia ja kaikki puuosat terveitä ja hyväkuntoisia.

Syy miksi teimme näin ison julkisivuremontin, emmekä tyytyneet vain ulkoverhouksen uusimiseen, on ihan puhtaasti ekologinen. Pelkkä ulkoverhouksen uusiminen ja maalaaminen olisi toki ollut huomattavasti halvempi vaihtoehto, mutta Suomen talvi on pitkä ja välillä yllävänkin kylmä ja toki haluamme säästää mahdollisimman paljon lämmityskustannuksissa. Meidän talossa on maalämpö, mikä on edullinen vaihtoehto, mutta kyllähän sitä lämpöä karkasi jatkuvasti myös ulos harakoille. Toinen syy purujen poistoon oli se, että halusimme tietää kaiken tosiaan olevan kunnossa ulkoverhouksen alla. Ulkoverhous nimitäin oli aika kärsinyt, eikä pelkkä maalaaminen olisi millään siihen riittänyt. Mutta kuten aikaisemmin totesinkin, olivat purut tosiaan kuivat kaikkialta. Olin kyllä aika varma, että näin asia olisikin, mutta nyt siihen saatiin ainakin varmuus. Sahanpurut imettiin tosiaan pois ja eristeeksi vaihdettiin tällaiseen vanhaan taloon sopivaa Ekovillaa. Ekovilla on hengitävä materiaali, joka on nimensä mukaisesti myös ekologinen vaihtoehto, sillä se on valmistettu kierrätetystä puukuidusta, joten sen valmistusprosessin kuluttama energia ei ole suuri. Syyskuu on ollut aika lämmin ja osa ikkunoista oli alku rempassa vähä raollaan, mikä tietenkin tarkoitti sitä, että purua löytyi myös sisäpuolelta ja varsinkin ikkunanväleistä. Tuon purujutun ansiosta onkin onni etten panostanut piha- ja istutushommiin vielä tänä vuonna ja jätin tarkoituksella ikkunanpesun tänne syksyyn saakka. Sitä taas en sitten taas tajunnut, että kun ulkolaudoitusta kiskotaan irti, niin siinähän tosiaan tutisee se talon seinämä minkä parissa ollaan ahertamassa. Pari seinää vasteen nojaavaa peiliä kokikin sen vuoksi ruokahuoneessa vähän ikävän kohtalon ja keittiössä olivat Arabian maustepurkin niin hyllynreunalla, että seuraavassa hetkessä nekin olisivat tulleet alas. Eli tosiaan opetuksen sanana julistan, että tämmöisissä remonteissa kannattaa laittaa aarteet seiniltä turvaan.

Siippa pohjamaalasi ja slammasi talon sokkelin. Päädyimme mustaan sokkeliväriin ja kun pohjamaalaus oli tehty olime molemmat sitä mieltä, että o-ou, on se kyllä tosiaankin musta. Nyt kun puolet seinistä on valmiina, niin musta sokkeli näyttääkin itseasiassa valmiissa lopputuloksessa oikein hyvältä.
No minkäs värinen meidän talosta sitten tuli? Sitä tietoa pidättelen vielä sen aikaa, kunnes loputkin seinät ovat täysin valmiita, mutta sen voin paljastaa , että itse olen ihan fiiliksissä uudesta talon väristä!

7 kommenttia :

 1. Meidän omakotitalossa on juuri myös menossa julkisivuremppa, jossa päätimme samalla uusia kaikki uusista ovista sekä ovipuhelimista ikkunoihin. Onpahan ainakin kerralla kokonaan uusittu ulkonäkö. MIelestäni tuo musta sokkeli väri sopii tuohon alas oikein hyvin. Mielenkiintoista nähdä mihin väriin olette päätyneet loppujen lopuksi seinien kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea teidän kokemuksia, kun mekin aletaan remppaa ulkopuolta ensi kesänä. Menee varmaan ikkunat vaihtoon talon puupinnan lisäksi. Sokkeli pitää myös maalata uusiksi. https://2kkoivu.kotisivukone.com/

  VastaaPoista
 3. Todella siistin näköisiä tulee kyllä noista uusista seinistä, kun vertaa noihin vanhoihin - tai siis nimenomaan tarkoitan seinän ns pohjasta. Meilläkin on juuri suunnitteilla julkisivun päivittäminen, että vaihtaisimme juuri ovet ja ikkunat samalla, niin saisin kivan freesin sitten koko ulkokuoresta. Tuo on kyllä totta, että kannattaa ottaa huomioon juuri kylmät talvet, eli kannattaako vaihtaa samalla eristeet, niin voi säästää sitten tulevaisuudessa lämmityskustannuksissa.

  VastaaPoista
 4. Joo näköjään aika rupsakassa kunnossa olleet nuo teidänkin väliseinät ja muut. Meidänkin pitäisi uusia meidän takaterassin julkisivu, sillä se pääsi viime talvena röpsähtämään vähän lumen painosta. Meillä vain vähän lisää hommaa, että se yksi kulma pitäisi kokonaan oikaista jollain nostomekanismilla. Pitääpä ruveta selvittelemään jotain urakoitsijaa ja jos sitten ennen ensi talvea viimeistään saisi valmiiksi. Hyvältä näyttää teillä, niin ei muutakuin tsemppiä projektiinne!

  VastaaPoista
 5. Kiva lukea toisten tuntemuksia julkisivuremonteista. Meillä täällä Helsingissä olisi seuraavaksi edessä julkisivun remontointi. Yksi seinä on tiiliseinää joten emme tiedä vielä haluammeko purkaa tätä. Veljeni myös ehdotti, että hankimme ammattilaisen tarkastamaan julkisivujen saumaukset mikäli emme halua täysin uusia julkisivuja. https://www.esasauma.fi/elementtisaumaukset

  VastaaPoista
 6. Kiva lukea toisten tuntemuksia julkisivuremonteista. Meillä täällä Helsingissä olisi seuraavaksi edessä julkisivun remontointi. Yksi seinä on tiiliseinää joten emme tiedä vielä haluammeko purkaa tätä. Veljeni myös ehdotti, että hankimme ammattilaisen tarkastamaan julkisivujen saumaukset mikäli emme halua täysin uusia julkisivuja. https://www.esasauma.fi/elementtisaumaukset

  VastaaPoista
 7. Teillä on ollut todella mittava julkisivuremontti ja todellakin hyvä idea uusia myös eristykset samalla. Löysin blogisi pariin, koska etsin tietoa julkisivujen saneerauksista. Asumme tosin kerrostalossa, mutta sellaista projektia on nyt suunnitteilla, joten mukava lukea toisten kokemuksia, joka varmasti auttaa siihen valmistautumiseen. https://www.makila.com/julkisivusaneeraus

  VastaaPoista