Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Greipistä Mulperiin

Syksy on tuonut mukanaan kivoja muutoksen tuulia meidän olkkarin puolelle. Hartaasti odotettu uusi sohva (iso Jee!) saapui pari viikkoa sitten ja tämä luonnollisesti käynnisti pienen muutosprosessin koko olkkarin osalta. Olin jo vuoden päivät ollut aivan kyllästynyt meidän olohuoneen Greipin väriseen seinään, vaikka se tavallaan tosi pirteä olikin. Eräänä viikonloppuna tartuin vihdoin pensseliin samalla kun pidin seuraa sairasvuoteella makoilevalle Pehkolle. Yhden seinän maalaamiseen ei kauaa aikaa mennyt ja lopputuloksesta tuli oikein rauhallinen ja varmaan myös joidenkin mielestä myös ihan tylsä ja liian tavallinen.


Maalasin seinän samalla maalilla, jolla maalasin alkuvuodesta myös meidän yläkerran eteisen, eli sävynä toimi Tikkurilan Mulperi H484. Maalia ei välttämättä tajuaisi edes samaksi, sillä yläkerran eteisessä ei ole ikkunoita ja sävy on siellä selvästi beigempi, kun taas täällä valoisassa olohuoneessa sävy näyttää enemmän harmaammalta. 
Siirsimme kirjahyllyn Siipan ehdotuksesta sohvan vierestä Mulperi-seinän eteen nyt olohuone näyttää ihan erilaiselta. Suosittelen todellakin koittamaan vaikka vain yhden seinän maalausta/tapetointia ja pientä huonekalujen pyörittelyä, se todellakin virkistää. Itse ainakin koitan mielleni uusia juttuja, eikä mikään seinämaali tai tapettivalintani ole tarkoitettukaan kestämään ikuisia aikoja. Tavara- ja varsinkin huonekalu hankinnoissa teen paljon pidemmän - ja toivottavasti myös jopa ikuisia hankintoja, mutta tämä ei päde kohdallani seinien pintoihin. 
Muutoksen myötä saimme myös molempia tyydyttävän ratkaisun ikuisen perheriidan kohteeseen, eli kajareihin. Itse toivoisin kajareiden olevan pienet ja huomaamattomat, äänenlaadulla ei ole oikeastaan niin väliä. Siippalle taas ainoa merkittävä tekijä kajareisa on nimenomaan se äänenlaatu ja noista isoista möhkäleistä käydäänkin vääntöä aina tasaisella aikavälillä. Nyt ne laitetiin kirjahyllyn molemmin puolin ja ollaan molemmat siipan kanssa tyytyväisiä niiden uuteen sijoitteluun. Enää ei tarvitse kuin saada nuo lattialla viistävät johdot siististi kouruihin piiloon.Pitkä senkki muutti taas kirjahyllyn tilalle. Seinä sen yläpuolella näyttää vielä niin kovin tyhjältä, mutta ei kauaa. Tässä sohvalla maatessani minulla on ollut hyvää aikaa haudutella mietintämyssyssäni muutamia juttuja seinälle, mutta toteutusasteelle en ole vielä päässyt. Ollaan nimittäin Pikkuveljen kanssa molemmat oltu potilaina Pehkon syysflunssan jälkeen, joten tämä viikko on ollut vain yhtä lepäilyä ja sisällä oloa. 
Täältä muuten löytyy kuvia siitä, miltä olkkari näytti Greipin väisine seinineen kolme vuotta sitten heti muuton jälkeen ja sieltä löytyy myös kuvia, miltä tila näytti ennen meidän muuttoa ja remppan alkua.

6 kommenttia :

 1. Tosi hyvä muutos! Kirjahylly sopii hyvin seinän sävyyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin muutoksesta tuli kiva ja seinän sävy sopii hyvin yhteen kirjahyllynkin kanssa 😊

   Poista
 2. Minä olen niin värien rakastaja, että tuntuu hieman pahalta kun keltaista seinää enää ole :D Mutta samaan syssyyn kyllä totean, että tuo sävy näyttää tosi hyvältä puunväristen huonekalujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen seinä palveli kyllä hyvin aikansa, mutta nyt tykkään tästä rauhallisemmasta lookista 😊ja olen samaa mieltä että tuommoine beigehtävä sävy sopii tosiaan hyvin yhteen tiikkisten huonekalujen kanssa.

   Poista
 3. Jännän muotoinen tuo teidän olohuone ja hieno tuo kaareva seinä L kirjaimen taitteessa! Itse olen vastarakastunut tuohon Greippiin, mutta sitä on vain huonekaluissa. Kokonainen seinä on aika raju, joten ymmärrän muutoksen halun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidän olohuone on tosi haastava sisustaa, kun se tosiaan on L-muotoinen. Tässä on muinoin ollut väliseinä, eli jaettu kahdeksi huoneeksi. Tuo kaareva seinä on hormi, jossa on ennen ollut takka, mutta se on muurattu joskus umpeen. Ollaan koko perhe unelmoitu palauttaa takka siihen jonain päivänä takaisin. Greippi on kyllä ihana sävy ja saattaa olla että se tulee vielä joskus näyttäytymään meillä jossain muodossa 😊

   Poista