Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Helteinen heinäkuu

Terveisiä Budapestistä! Lomailtiin siellä perheen kanssa viiden päivän ajan ja pieni maiseman vaihto teki ihan terää, sillä olen viimeksi ollut vähän pitemmällä ulkomaanreissulla yli kolme vuotta sitten. Yleensä tällaisten pitempien poissaolojen jälkeen on oma sänky tuntunut parhaalta mahdolliselta leposijalta, mutta tällä kertaa omaan sänkyyn kierähtäminen saa vielä odottaa.
Meidän talon yläkerta on niin kuuma öisin, että muutaman huonosti nukutun yön jälkeen muutimme  pari viikkoa sitten siskonpetiin alakerran puolelle. Siippa, Pehko ja Pikkuveli ovat myös yöpyneet viileyden perässä myös teltassa pihalla. Kuumuudesta huolimatta on tämä kesä kyllä ollut huikea! Eli en todellakaan valita! Sateisia kesiä on ollut ihan tarpeeksi takana ja räntää, kylmyyttä ja pimeyttä on ihan varmasti taas loppuvuonna tarpeeksi tarjolla, joten ei auta kuin nauttia. Vaikkei sinne omaan sänkyyn pääsisikään nukkumaan.
Ja muuten hei, meillä on muuten ollut jo tovin kattovalaisin makuuhuoneessa. Koska se ihana vintagelöytö antaa näköjään vaan odottella itseään (enkä jaksanut enää kuunnella siipan kurnutusta puuttuvasta kattovalosta) niin meille tuli sitten Ikean valaisin. Ihan nätti se on ja sopii meidän makkariinkin, mutta odotan silti sen oikean valaisin ihanuuden tulevan vielä vastaan. Siihen asti mennään tälläisella versiolla.Viimeistä kesälomaviikkoa tässä vietelään ja pienilomastressin poikanen alkaa nostella päätään, sillä en todellakaan ole saanut aikaiseksi niitä juttuja, mitä olin itselleni lomaa varten listannut. Listasta löytyi kyllä ihan mukavia juttuja tehtäväksi, mutta jotenkin ajauduin niin hyvään lomamoodiin, etten ole saanut aikaiseksi mitään, enkä toisaalta ole kyllä kauheasti aikaa kotona vietellytkään. Portaat ja pergolan sain sentään öljyttyä ja sitä pidän kyllä varsinaisena urotyönä näillä helteillä. Portaiden kaiteet tarvitsevat vielä maalia, sitten koko urakka on valmis ja esittelen aikaansaannoksesta kuvia myös täällä blogissa.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Jalkapallo synttärit

Olé-olé-olé-olé, meidän pieni Pehko täyttää huomenna jo 6-vuotta ja teema jonka ympärille tämänpäiväiset kaverisynttärit rakennettiin oli tietenkin jalkapallo. Olisinkin ollut todella yllättynyt mikäli toiveena olisi ollut joku muu aihe, sen verran kovaa on futis tulevalle esikoululaiselle kolahtanut.
Juoksentelin viikonlopun aikana muutamassa juhlatavaraliikkeessä keräämässä teemaan sopivaa sälää pöytään. Marimekon mustavalkean kankaan päälle ostin jalkapalloaiheisen kaitaliinan luomaan juhlatunnelma servettien ja ilmapallojen ohella. Myös kattauksessa ja tarjoiluissa pysyttelin aika mustavalkoisessa värityksessä. Muut pöydän antimet olivat tuttuun tapaan kaupan hyllystä suoraan poimittuja, mutta intouduin cupcakeseja ihan itse väsäämään. Harmi vaan että ulkona porottava lähes kolmenkymmenen asteen helle tuntui sen verran myös sisätiloissa, ettei kuorrutus oikein onnistunut, joten lopputuloksena oli melko lässähtäneet kuorrutukset.
Futispäivä huipentuivat tietenkin illalla pelattuun telkkarista tulevaan loppuotteluun. Synttärit ja koko päivä oikein onnistunut ja synttärisankari oli kokonaisuuteen enemmän kuin tyytyväinen. Itse taas päivittelen taas tätä ajan kulua. Muistan todella tarkasti tapahtumat kuuden vuoden takaa synnytyssairaalassa ja nyt tulevana syksynä saatellaan samaa kapalovauvaa jo esikoulutaipaleelle. Melkoista.