Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Rakas rintamamiestalo -kirja

Kaupallinen yhteistyö Docendo-kustantamon kanssa.
Laskeskelin juuri, että olen asunut yli puolet elämästäni rintamamiestalossa. Ensimmäiset 19 vuotta lapsuudenkodissani Kuopiossa ja nyt syksyllä tulee kuluneeksi kolme vuotta oman rintamamiestalon ostamisesta. Olinkin luonnollisesti hyvin mielissäni kun sain tietää Maija Tiensuun työstävän kirjaa rintamamiestaloista ja odottelin innoissani Rakas rintamamiestalo -kurkista kauniisiin koteihin -kirjan pääsyä markkinoille.
Tämä Docendo-kustantamon julkaisema kirja oli juuri niin hieno kuin sen kuvittelinkin olevan. Täynnä kauniita koteja persoonallisine sisustusratkaisuineen. Vaikka jokainen kirjan koti on tietenkin erilainen, niin silti niistä jokaisesta huokui kuvien kautta ainutlaatuinen ja niin kovin tuttu rintamamiestalon tunnelma. Tästä kielivät mm. lankkulattiat, pönttöuunit (edelleen haaveilen sellaisesta) sormipaneelit ja muidenkin ihanien 50-luvun aikakaudelle tyypillisten juttujen säilyttäminen tai sitten niiden palauttaminen osaksi omaa sisustusta. Erityisen mielenkiinnolla katselin kuvia portaikoista ja niiden sisustuksellisista ratkaisuista, sillä meidän omammehan on vieläkin täysin vaiheessa.
Annabelle Antasin ottamien kauniiden kuvien lisäksi kirjassa esitellään kattavasti jokaisen talon tarina. Maija on onnistunut hienosti kirjoittamaan tekstit talonomistajien näkökulmasta ja pystyn hyvin itse samaistumaan monen sisustusideologiaan jossa vaalitaan vanhaa. Kodeissa halutaan remonttien yhteydessä säilyttää  käyttökelpoisia alkuperäisiä asioita ja huonekalut ja esineet ostetaan pitkälti kirppareilta tai muuten kierrätettyinä.
Ihan samoja asioiden äärellä olimme mekin talonoston yhteydessä, kuin kirjassa mukana olevat talonomistajat; kirjattiin taloon liittyviä plussia ja miinuksia, sekä pohdittiin miten ihmeessä selviäsimme remppaus urakasta kahden pienen pojan vanhempina? Jonkinlaisen tietyn luonteenpiirteen tai ominaisuuden siinä kyllä täytyy omata, että jaksaa joko remontoida tai suunnitella seuraavaa sisä- tai ulkoremonttia oikeastaan koko ajan. Tai jos ne on jo tehty voi aina tehdä muutoksia pihamaalla. Ainakin itsestäni tuntuu, että välillä olisi mukavaa pelkästään vain asua ja olla niiden ainaisten remppahommien sijaan. Mutta kuten kirjasssakin todetaan, on rintamamiestalossa asuminen elämäntapa, enkä ainakaan itse tiedä osaisinko enää muulla tavalla edes asua.


Kuten edellisessä postauksessani mainitsinkin, on tämä kirja todella ihanaa kesälukemista kaikille, erityisesti tietenkin sisustuksesta ja vanhoista taloista kiinnostuneille tai niistä haaveileville. Vielä onkin huomiseen (torstai 14.06.2018 klo 20.00) aikaa osallistua edellisessä postauksessani olevaan arvontaan, joka siis palkintona tämä Rakas rintamamiestalo -kirja, sekä kuvassa näkyvän Luklabelin Kajon-hylly. Kannattaa siis ehdottomasti mennä osallistumaan, mikäli et sitä vielä ole tehnyt!


//Kirja saatu Docendo-kustantamolta  bloginäkyvyyttä vastaan.

2 kommenttia :

  1. Näyttää ihanalta! Tuohon kirjaan olisi mukava päästä tutustumaan paremmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pian pääsetkin tutustumaan tähän upeaan teokseen. Onneksi olkoon vielä kerran! 😊

      Poista