Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

torstai 21. kesäkuuta 2018

Chalk Paint™

Kaupallinen yhteistyö:Måla and Moren kanssa.
Vietin tässä taannoin mukavan ja inspiroivan illan Måla and More -liikkeessä tutustuen Chalk Paint maaliin. Olin toki kuullut maalista ennenkin, mutten koskaan ennen ollut vielä päässyt kokeilemaan maalaamista niillä. Illan aikana ihastuin suuresti Chalk Paint monipuolisiin ominaisuuksiin ja halusin päästä maalaamaan niillä vielä kotonakin.
Chalk Paint on  todella riittoisaa, se levittyy tasaisesti, kuivuu alle tunnissa ja jälki on ihanan tasaista ja mattamaista. Pohjatöitäkään ei tarvitse tehdä, sillä pelkkä huolellinen pinnan puhdistus riittää. Erilaisilla maalaustekniikoilla  ja sävyjä sekoittamalla saa halutessaaan aikaseksi uniikkiakin jälkeä. Lisäksi Chalk Paint on lyijytön ja hajuton, eli sillä voi maalata huoletta vaikka lasten huonekalujakin.
Annie Sloanin värikartta on täynnä toinen toistaan herkullisimpia sävyjä. Itse käytin maljakkoon ja ruukkuun sävyä nimeltään Duck egg blue. Lisäksi krakeloin maljakon ja ruukun pintoja lakan ja vahan avulla. Näillä tekniikoilla pintoihin sai helpolla kauniin vanhahtavan efektin. Harmaan ruukun sävyn sain aikaseksi sekoittamalla keskenään sävyjä Duck Egg Blue sekä Antoinette. Nämä kaksi ruukkua, sekä maljakko olivat olleet vuosia ilman käyttöä, koska en pitänyt niiden entisistä värityksistä. Chalk Paint teki maljakosta ja ruukuista kuin uusia ja näin ne pääsivät taas uudelleen esille. Maljakolla onkin nyt paljon käyttöä luonnon ja oman pihan tarjotessa juuri nyt sopivasti ilmaista täytettä siihen. Omat suosikkinikukkani taidetaan laskea kastiin rikkaruohot, mutta annan niiden kasvaa pihallamme ihan täyttä häkää.


Uudistin Chalk Paint sävyillä myös kuistimme ilmettä. Keväällä kylvämistäni tomaatin siemenistä on kasvanut kuistin suotuisissa olosuihteissa jo hienoja taimia, mutta niiden muoviset istutusruukut olivat vähän ikävän näköisiä. Maalasin muoviruukkuja sävyillä Duck Egg Blue, Cream, Antoinette ja lisäksi sekoittelin näitä sävyjä vielä keskenäänkin. Yksi tämän maalin hienoista ominaisuuksista on sen peittävyys, joten näinkään monen ruukun maalaamisen ei mennyt kohtuuttoman paljoa aikaa. Koko kuisti näyttää nyt ihan erilaiselta - ilme raikastui huomattavasti ja Chalk Paint sävyt sopivat  hienosti yhteen keskenään. Ruukkuja ei välttämättä uskoisi enää edes muovisiksi, sillä mattamainen pinta saa näyttämään ne melko aidoilta ruukuilta.
Måla and Morella on uusi hieno ja pistäytymien arvoinen liike Helsingin Töölössä, osoitteessa Museokatu 34. Liiketilassa järjestetään myös kursseja, joissa voi opetella sisustuksessa ja askarteluissa hyödynnettäviä maalaustekniikoita. Måla and Moren verkkokaupasta voi puolestaan tilata maalien lisäksi myös kaikenlaisia maalausvälineitä. Itse ainakin hurahdin totaalisesti tähän maaliin ja Chalk Paint tullaan näkemään meillä varmasti erilaisissa käyttötarkoituksissa jatkossakin.

Näiden kesäisten kuvien myötä toivotan kaikille oikein mukavaa keskikesän juhlaa!


//maalit saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti