Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

torstai 21. kesäkuuta 2018

Chalk Paint™

Kaupallinen yhteistyö:Måla and Moren kanssa.
Vietin tässä taannoin mukavan ja inspiroivan illan Måla and More -liikkeessä tutustuen Chalk Paint maaliin. Olin toki kuullut maalista ennenkin, mutten koskaan ennen ollut vielä päässyt kokeilemaan maalaamista niillä. Illan aikana ihastuin suuresti Chalk Paint monipuolisiin ominaisuuksiin ja halusin päästä maalaamaan niillä vielä kotonakin.
Chalk Paint on  todella riittoisaa, se levittyy tasaisesti, kuivuu alle tunnissa ja jälki on ihanan tasaista ja mattamaista. Pohjatöitäkään ei tarvitse tehdä, sillä pelkkä huolellinen pinnan puhdistus riittää. Erilaisilla maalaustekniikoilla  ja sävyjä sekoittamalla saa halutessaaan aikaseksi uniikkiakin jälkeä. Lisäksi Chalk Paint on lyijytön ja hajuton, eli sillä voi maalata huoletta vaikka lasten huonekalujakin.
Annie Sloanin värikartta on täynnä toinen toistaan herkullisimpia sävyjä. Itse käytin maljakkoon ja ruukkuun sävyä nimeltään Duck egg blue. Lisäksi krakeloin maljakon ja ruukun pintoja lakan ja vahan avulla. Näillä tekniikoilla pintoihin sai helpolla kauniin vanhahtavan efektin. Harmaan ruukun sävyn sain aikaseksi sekoittamalla keskenään sävyjä Duck Egg Blue sekä Antoinette. Nämä kaksi ruukkua, sekä maljakko olivat olleet vuosia ilman käyttöä, koska en pitänyt niiden entisistä värityksistä. Chalk Paint teki maljakosta ja ruukuista kuin uusia ja näin ne pääsivät taas uudelleen esille. Maljakolla onkin nyt paljon käyttöä luonnon ja oman pihan tarjotessa juuri nyt sopivasti ilmaista täytettä siihen. Omat suosikkinikukkani taidetaan laskea kastiin rikkaruohot, mutta annan niiden kasvaa pihallamme ihan täyttä häkää.


Uudistin Chalk Paint sävyillä myös kuistimme ilmettä. Keväällä kylvämistäni tomaatin siemenistä on kasvanut kuistin suotuisissa olosuihteissa jo hienoja taimia, mutta niiden muoviset istutusruukut olivat vähän ikävän näköisiä. Maalasin muoviruukkuja sävyillä Duck Egg Blue, Cream, Antoinette ja lisäksi sekoittelin näitä sävyjä vielä keskenäänkin. Yksi tämän maalin hienoista ominaisuuksista on sen peittävyys, joten näinkään monen ruukun maalaamisen ei mennyt kohtuuttoman paljoa aikaa. Koko kuisti näyttää nyt ihan erilaiselta - ilme raikastui huomattavasti ja Chalk Paint sävyt sopivat  hienosti yhteen keskenään. Ruukkuja ei välttämättä uskoisi enää edes muovisiksi, sillä mattamainen pinta saa näyttämään ne melko aidoilta ruukuilta.
Måla and Morella on uusi hieno ja pistäytymien arvoinen liike Helsingin Töölössä, osoitteessa Museokatu 34. Liiketilassa järjestetään myös kursseja, joissa voi opetella sisustuksessa ja askarteluissa hyödynnettäviä maalaustekniikoita. Måla and Moren verkkokaupasta voi puolestaan tilata maalien lisäksi myös kaikenlaisia maalausvälineitä. Itse ainakin hurahdin totaalisesti tähän maaliin ja Chalk Paint tullaan näkemään meillä varmasti erilaisissa käyttötarkoituksissa jatkossakin.

Näiden kesäisten kuvien myötä toivotan kaikille oikein mukavaa keskikesän juhlaa!


//maalit saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Rakas rintamamiestalo -kirja

Kaupallinen yhteistyö Docendo-kustantamon kanssa.
Laskeskelin juuri, että olen asunut yli puolet elämästäni rintamamiestalossa. Ensimmäiset 19 vuotta lapsuudenkodissani Kuopiossa ja nyt syksyllä tulee kuluneeksi kolme vuotta oman rintamamiestalon ostamisesta. Olinkin luonnollisesti hyvin mielissäni kun sain tietää Maija Tiensuun työstävän kirjaa rintamamiestaloista ja odottelin innoissani Rakas rintamamiestalo -kurkista kauniisiin koteihin -kirjan pääsyä markkinoille.
Tämä Docendo-kustantamon julkaisema kirja oli juuri niin hieno kuin sen kuvittelinkin olevan. Täynnä kauniita koteja persoonallisine sisustusratkaisuineen. Vaikka jokainen kirjan koti on tietenkin erilainen, niin silti niistä jokaisesta huokui kuvien kautta ainutlaatuinen ja niin kovin tuttu rintamamiestalon tunnelma. Tästä kielivät mm. lankkulattiat, pönttöuunit (edelleen haaveilen sellaisesta) sormipaneelit ja muidenkin ihanien 50-luvun aikakaudelle tyypillisten juttujen säilyttäminen tai sitten niiden palauttaminen osaksi omaa sisustusta. Erityisen mielenkiinnolla katselin kuvia portaikoista ja niiden sisustuksellisista ratkaisuista, sillä meidän omammehan on vieläkin täysin vaiheessa.
Annabelle Antasin ottamien kauniiden kuvien lisäksi kirjassa esitellään kattavasti jokaisen talon tarina. Maija on onnistunut hienosti kirjoittamaan tekstit talonomistajien näkökulmasta ja pystyn hyvin itse samaistumaan monen sisustusideologiaan jossa vaalitaan vanhaa. Kodeissa halutaan remonttien yhteydessä säilyttää  käyttökelpoisia alkuperäisiä asioita ja huonekalut ja esineet ostetaan pitkälti kirppareilta tai muuten kierrätettyinä.
Ihan samoja asioiden äärellä olimme mekin talonoston yhteydessä, kuin kirjassa mukana olevat talonomistajat; kirjattiin taloon liittyviä plussia ja miinuksia, sekä pohdittiin miten ihmeessä selviäsimme remppaus urakasta kahden pienen pojan vanhempina? Jonkinlaisen tietyn luonteenpiirteen tai ominaisuuden siinä kyllä täytyy omata, että jaksaa joko remontoida tai suunnitella seuraavaa sisä- tai ulkoremonttia oikeastaan koko ajan. Tai jos ne on jo tehty voi aina tehdä muutoksia pihamaalla. Ainakin itsestäni tuntuu, että välillä olisi mukavaa pelkästään vain asua ja olla niiden ainaisten remppahommien sijaan. Mutta kuten kirjasssakin todetaan, on rintamamiestalossa asuminen elämäntapa, enkä ainakaan itse tiedä osaisinko enää muulla tavalla edes asua.


Kuten edellisessä postauksessani mainitsinkin, on tämä kirja todella ihanaa kesälukemista kaikille, erityisesti tietenkin sisustuksesta ja vanhoista taloista kiinnostuneille tai niistä haaveileville. Vielä onkin huomiseen (torstai 14.06.2018 klo 20.00) aikaa osallistua edellisessä postauksessani olevaan arvontaan, joka siis palkintona tämä Rakas rintamamiestalo -kirja, sekä kuvassa näkyvän Luklabelin Kajon-hylly. Kannattaa siis ehdottomasti mennä osallistumaan, mikäli et sitä vielä ole tehnyt!


//Kirja saatu Docendo-kustantamolta  bloginäkyvyyttä vastaan.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Kolmas synttäriarvonta

Tänään tämä pikkuinen blogini täyttää jo 3-vuotta! Näihin kolmeen vuoteen on mahtunut aika paljon kaikenlaista mukavaa, kuten kivoja yhteistyökuvioita, suloisia kirppislöytöjä, remppahommia, ja tietenkin sitä tärkeintä eli sisustamista. Tämä blogi on myös mahdollistanut tutustumiseen uusien ihanien ihmisten kanssa ja blogin myötä olen saanut muutaman kivan kutsun inspiroiviin tapahtumiin. Blogin kirjoittaminenhan alkoi edellisessä asunnossa, joten mahtuu näihin vuosiin yksi muuttokin kaikkien muiden touhujen sekaan.
Eikä tätä blogia olisi oikein mitään järkeä kirjoittaa, jos sitä ei kävisi kukaan lukemassa. Kiitos siis jokaiselle ihanalle, joka tätä blogiani lukee tai seuraa instagramtiliäni @miimiinkotiblog. Erityiskiitos vielä kaikille niille, jotka kommetoivat jossain kanavassa kuviani ja/tai postauksiani.
Blogin synttäreitä pitää tietenkin taas juhlia perinteisin keinoin, eli arvonnan merkeissä. Olen taas aivan innoissani näistä palkinnoista, joten pidemmittä puheitta käydään asiaan.
Docendo -kustantamo lahjoitti blogilleni niin ihanan ja täydellisesti sopivan arvontapalkinnon, eli Maija Tiensuun kirjoittaman ja Annabella Antasin kuvaaman upean ja inspiroivan Rakas rintamamiestalo  - kurkista kauniisiin koteihin -kirjan. Kirjassa esitellään yksitoista aivan ihanaa, tunnelmallista ja persoonallisia kotia ja kuullaan kunkin talon oma tarina. Aivan ihanaa kesälukemista kaikille, erityisesti tietenkin sisustuksesta ja vanhoista taloista kiinnostuneille tai niistä haaveileville.Toinen upea palkinto on Luklabelin naturen sävyinen  Kajon-hylly, josta kerroin enemmän tässä postauksessani. Kajon on oikein monikäyttöinen, sillä se sopii oikeastaan mihin tahansa huoneeseen sisustushyllyksi ja itse tykkään hyödyntää hyllyä vaihtuviin asetelmiin.

On todellakin aivan huippua päästä arpomaan jollekkin onnekkaalle näin upeaa palkintosettiä! Osallistua voit torstai-iltaan 14.06.2018 klo 20.00 saakka kommentoimalla mukana oloasi (muista lisätä myös yhteystietosi tai halutessasi voit laittaa sen minulle myös meilin kautta) tämän postauksen alle. Voit myös osallistua arvontaan blogin facebook-sivuilla. Ilahtuisin kovasti jos kommentoisit samalla myös postausehdotuksia, blogin lemppariaihetta tai jättää minulle muita terveisiä.

Oikein paljon onnea arvontaan!

Palkinnot saatu Docendo-kustantamolta (Rakas rintamamiestalo -kirja) ja Luklabelilta (Kajon-hylly).