Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

torstai 3. toukokuuta 2018

Pienet ylelliset asiat arjessa

Arkipäivät tuppaavat toistamaan itseään ja menemään tutulla kaavalla: herään ylös kukonlaulun aikaan-suoritan kello kaulassa aamutoimet-kiirehdin töihin-olen töissä-haen lapset päiväkodista-teen ruokaa-teen kotihommia-teen iltapalaa-luen lapsille iltasadun-laitan lapset nukkumaan-vietän hetken omaa aikaa-menen nukkumaan.
Kaava on juuri niin tylsä ja arkinen, kuin miltä se kuulostaakin. Tämän vuoksi onkin tärkeää iloita ja nauttia arjen pienin pienistä, mutta niin tärkeistä pikkujutuista jotka tuovat hyvää oloa itselle.
Huhtikuun (juu-u, olen pahasti myöhässä tämän haasteen kanssa) sisustusbloggaajien haasteen keksi Jaana At Home -blogista ja se kuului näin: "Sisustusblogien kevyeen kuvavirtaan on helppo uppoutua ja monesti lukijoita kiehtookin blogeista saatavat vinkit. Viime kuukauden arkiteeman inspiroimana, haastan bloggaajat kertomaan mitkä asiat tekevät heidän arjestaan ylellistä. Sillä kauniit kuvat eivät ole pelkkää kulissia vaan myös osa oikeaa elämää. Uskon, että joukolta sisustus- ja lifestylebloggaajia irtoaa parhaat vinkit arkisen elämän kohentamiseen pienillä iloa ja onnea tuovilla asioilla."

Sauna

Pehmeät puukiukaamme löylyt ovat kyllä ihan luksusta arjen keskellä. Myönnän kyllä etten ole mikään himosaunoja ja moni varmaan allekirjoittaa sen, ettei pikkulasten kanssa saunominen ole sitä kaikkein rentouttavinta puuhaa, joten varsinainen rentoutuminen jää usein vaan haaveeksi Pehkon ja Pikkuveljen seurassa saunoessa. Siksi jäänkin usein saunan lauteille omien ajatusteni kanssa vielä ihan hetkeksi itsekseni muun perheen sieltä poistuessa. Tähän ei montaa minuttuua tarvita, mutta ne minuutit ovat kuitenkin hyvin tärkeitä.


Leikkokukat

Kukat pöydällä tuovat ainakin minulle paljon iloa ja ovat varsinaisia tunnelman luojia. Usein ostan perjantaisin leikkokukkia viikonlopuksi kotiin. Huonekasveissa suosin enemmän kukkimattomia kasveja, mutta maljakkoon tykkään ostaa kukkivia kasveja. Kesällä tämä tietenkin on helpompaa, koska maljakkoon voi poimia tuoreita kukkia vaikka joka päivä suoraan omalta pihamaalta.

Hitaat aamut 

Yksinkertaista ja parasta! Viikonlopun kiireettömiä aamuhetkiä ei voita mikään. Näihin hetkiin kuuluu monta kuppia kahvia, esipaistettuja sämpylöitä, viikonlopun suunnitelmien laadintaa ja kaunis kattaus pöydällä. Kesällä juon välillä viikonlopun aamukahvini myös ulkorappusilla mikäli sää sen vaan sallii. Ulkokahvittelu aamupäivän auringossa on ihanan terapeuttista valon ja lämmön ollessa näillä leveysasteilla melko harvinaista herkkua.


Yksinolo

Ah autuasta! Jos minulla on pienikin mahdollisuus olla yksin kotona, niin käytän tilanteen sumeilematta hyväkseni.  Niin paljon kuin perhettäni rakastankin, niin viihdyn kyllä oikein loistavasti välillä pelkästään omassa seurassani. Usein pikasiivoan tällöin nopeasti alakerran, laitan musiikit soimaan ja makaan vain sohvalla omien ajatusteni kanssa tai puuhailen sitä, mikä juuri sillä hetkellä tuntuu kaikkein parhaimmalta jutulta tehdä.

2 kommenttia :

  1. Kiitos kun osallistuit haasteeseen! Samaistun kaikkiin kohtiin ja kyllä se yksin vietetty aika on välillä niin tarpeellista ja terapeuttista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun sain osallistua - ihana haaste tämäkin!

      Poista