Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

lauantai 26. toukokuuta 2018

Kuisti eli kesähuone

Kuistin kesäkuntoon laitto meni tänä vuonna yllättävän myöhälle, ottaen siis huomioon kuinka kauniita ja lämpimiä päiviä tähän kuukauteen on jo mahtunut. Tai ehkä syy on juuri niissä aurinkoisissa päivissä etten ole vain malttanut kuurailla kuistia, jos mahdollisuus on kerta ollut myös nautiskella auringon paisteestakin. Viime viikonloppuna sain kuitenkin tarpeekseni kuistin sotkuisesta olomuodosta ja pistin hihat heilumaan. Heitin kaikki kuistilla olevat tekstiilit koneeseen, kannoin kuistille viime syksyn jälkeen kerääntyneet ylimääräiset kamppeet pois ja siivosin tilan perusteellisesti. Ikkunalasit jäivät vielä pesemättä, mutta muuten hankasin joka nurkan uuteen uskoon.Olen todennut aikaisempien vuosien perusteella murattien viihtyvän sen verran hyvin tällä paikoin todella paahteisellakin kuistilla, joten ostin taas niitä roikkumaan amppeleihin. Muutama niistä selvisi sisätiloissa viime talven yli ja koristavat vieläkin amppeleissa meidän olohuoneen nurkkaikkunoita.
 Lisäksi ostin myös tomaatintaimia, joita ei ole tänä vuonna tarvinnut kantaa sisätilojen ja kuistin väliä. Viime vuonna jouduin kiikuttamaan niitä yöksi aina sisälle, mutta lämpötilat olivatkin silloin aika eri luokkaa.
Joku saattaa muistaa, että kylvin keväällä myös itse tomaatin siemeniä ja osa niistä lähtikin itämään. Omat kylvökseni ovat kyllä niin kauhean pieniä verrattuna taimimyymälästä ostettuihin komeisiin versioihin, mutta hengissä ne ovat edelleen. Siirsin taimet ruokailuhuoneesta kuistille ja asettelin pikkuiset tekemäni köysihyllyn tasoille. Taimet ilahtuivat selvästi tästä siirrosta ja ovat kasvaneet pituutta ja leveyttä selvästi enemmän jo yhden viikon aikana.
 

Kylläpä nyt taas kelpaa siellä istuskella ja fiilistellä kepeitä kesäiltoja. Portaiden juuressa kasvava juhannusruusukin on jo niin lupaavasti nupuillaan, että pian päästään kuistillakin nauttimaan sen huumaavasta tuoksusta. On tällainen lämmin toukokuu vaan niin ihanaa aikaa!
2 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😊 siivottuna se on kyllä aika viihtyisä ja taimetkin viihtyvät lämmössä hyvin.

      Poista