Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Juuttimatto

Ostin tämän kevään Hulluilta Päiviltä meille pitkään haaveilemani pyöreän juuttimaton. Vieläkään en ole ihan varma jääkö matto keittiöön, sijoitanko sen yläkerran eteiseen vai meneekö se ulos pergolaan. Matto on ainakin toistaiseksi kuitenkin keittiössämme, jonne se sopii sävyltään oikein hyvin. Olen jotenkin nyt ihan superihastunut näihin luonnollisen kauniisiin juuttimattoihin, enkä ihmettele yhtään, että niitä on tällä hetkellä niin paljon näkyvillä.
Olen haaveillut talon ostosta asti maalatusta valko-harmaa ruudullisesta keittiön lattiasta. Ruudullista lattiaa en kuitenkaan alkanut alkuvaiheiden remppakiireissä sutimaan ja hyvä niin, sillä tarkoituksena on jossain vaiheessa vaihtaa kokonaan uudet lankut huoneiden lattioille. Hyvin tuollainen juutimatto istuisi kyllä ruudutetullekkin keittiönlattialle.

Mieleni halajaa tällä hetkellä kummasti enemmän ulkopuuhasteluihin ja karkuun ikäviltä sisähommilta. Aurinkoiset päivät ja pitkät valoisat illat paljastavat karusti pinnoilla näkyvän pölyn määrää, sekä järkyttävän likaiset ikkunalasit, jotka suorastaan huutavat pesua. Se askare tosin saa nyt jäädä syksylle, sillä meillä alkaa näillä näkymin ensi kuussa ulkolaudoitusremppa, joten ikkunoiden kuuraus sitä ennen olisi todella turhaa puuhaa. Tässä pitäisi päättää lopullinen talon sävy (apua!) ja pari muutakin tärkeää pikku juttua vielä ennen sitä. 
Ulkohommissa riittääkin tälle kuulle mukavasti hommaa - pihahommia, pergolan lattian ja puurappujen öljyäminen, pergolaa pitäisi laittaa talven jäljiltä muutenkin viihtyisämpään uskoon ja kuistikin odottelee vielä kesäsiivoustaan.

Ihanan aurinkoista viikkoa!

 

2 kommenttia :

  1. Ihana matto! Olen ihastellut tällaisia, mutta mietityttää, että toimisiko tällainen meillä vain kissan raapimisalustana. :D Tekstuuri näissä on niin houkutteleva. Ehkä siis tyydyn ihasteleen mattoa vain blogissasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kyllä kuvitella ettei kissat pystyisi vastustamaan juuttimattoa kynsiensä alla. Mutta voihan toki myös olla että matto saisi jäädä ihan rauhaankin 😊

      Poista