Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Kirppariastioilla vappuun

Pääsiäisenä tarttui Kuopion reissulta mukaani paikalliselta kirpparilta vanhaa Arabia-sarjaa, jonka nimeä en googletuksesta huolimatta ole vielä saanut selville. Astioiden reunoissa on kivat musta-kultaiset reunukset, eikä hintakaan ollut korkea, joten nehän oli suorastaan pakko ostaa sieltä pois. Löysin sattumalta heti perään lisää saman sarjan lautasia SPR:n Vantaan Kontista, joten nyt meillä on juuri sopivat astiat tehdä kiva vappukattaus kauniilla vanhoilla kultareunaisilla lautasilla.

Olen pikkuhiljaa keräillyt kirppareilta erilaisia kuohuviinilaseja korvatakseni tämän hetkiset muoviset kuoharilasit. Vastaan on tullut jo kivoja ja lähes samankokoisia laseja, joilla voi vappuna kippistellä juhlan kunniaksi. Itsetehtyä simaa taas voi juoda Riihimäen Lasin Lumihiutale -laseista, jotka myös kuuluvat tämän vuoden kirpparilöytöihin. En meinannut pysyä nahoissani löytäessäni kuusi kappaletta näitä laseja hintaan 0,35 € / kpl. Olin nimittäin jo tovin yrittänyt etsiä juuri näitä laseja kirppareilta, mutta tuloksetta. Nämä jos jotkut ovat sellaisia "mummolan mehulaseja" ja tykkään eritoten noista laseista löytyvistä kohokuvioiduista Lumihiutaleista.
Tallinnalaiselta kirpparilta kotiutin meille muutamia viikkoja sitten vanhan Husqvarnan lihamyllyn. Kahvan puuosa oli niin hieno ja arvelin sen muutenkin sopivan ruokailuhuoneen sivupöydälle, joten raahasin kapistuksen meille kotiin.


Huomenna puhallellaan vähän ilmapalloja, ripustellaan serpentiinejä, katetaan kirppisastiat pöytään ja avaamme kesän grillikauden.

Oikein iloista vappua kaikille!

8 kommenttia :

 1. En tiedä, eikö edellinen kommenttini tullut läpi, mutta astiasarja on Hermes.

  VastaaPoista
 2. Arabialta löytyy myös uudempi ja "rajumpi" kuvio Hermes- nimellä, mutta nämäkin kyllä googlen haulla löytyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tästä tiedosta! Nyt selvisi näiden kaunokaisten nimi 😊

   Poista
 3. Hyvä tuuri sinulla käynnyt että kahdelta eri kirpparilta löysit heti samaa astiastoa. Meiltä löytyi samaa astiastoa mummon ullakolta. Ja jotain muutakin astiaa, jotka ovat ilmeisesti myös arvokkaita. Lisäksi hassuin löytö oli vanhat markan setelit jotka laitoin pieniin kehyksiin ja seinälle.https://www.kultakolikko.fi/vanhat-setelit

  VastaaPoista