Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Kirppariastioilla vappuun

Pääsiäisenä tarttui Kuopion reissulta mukaani paikalliselta kirpparilta vanhaa Arabia-sarjaa, jonka nimeä en googletuksesta huolimatta ole vielä saanut selville. Astioiden reunoissa on kivat musta-kultaiset reunukset, eikä hintakaan ollut korkea, joten nehän oli suorastaan pakko ostaa sieltä pois. Löysin sattumalta heti perään lisää saman sarjan lautasia SPR:n Vantaan Kontista, joten nyt meillä on juuri sopivat astiat tehdä kiva vappukattaus kauniilla vanhoilla kultareunaisilla lautasilla.

Olen pikkuhiljaa keräillyt kirppareilta erilaisia kuohuviinilaseja korvatakseni tämän hetkiset muoviset kuoharilasit. Vastaan on tullut jo kivoja ja lähes samankokoisia laseja, joilla voi vappuna kippistellä juhlan kunniaksi. Itsetehtyä simaa taas voi juoda Riihimäen Lasin Lumihiutale -laseista, jotka myös kuuluvat tämän vuoden kirpparilöytöihin. En meinannut pysyä nahoissani löytäessäni kuusi kappaletta näitä laseja hintaan 0,35 € / kpl. Olin nimittäin jo tovin yrittänyt etsiä juuri näitä laseja kirppareilta, mutta tuloksetta. Nämä jos jotkut ovat sellaisia "mummolan mehulaseja" ja tykkään eritoten noista laseista löytyvistä kohokuvioiduista Lumihiutaleista.
Tallinnalaiselta kirpparilta kotiutin meille muutamia viikkoja sitten vanhan Husqvarnan lihamyllyn. Kahvan puuosa oli niin hieno ja arvelin sen muutenkin sopivan ruokailuhuoneen sivupöydälle, joten raahasin kapistuksen meille kotiin.


Huomenna puhallellaan vähän ilmapalloja, ripustellaan serpentiinejä, katetaan kirppisastiat pöytään ja avaamme kesän grillikauden.

Oikein iloista vappua kaikille!

sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Emilia-pinnatuolit

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: LAULUMAA HUONEKALUT OY.
Pari vuotta sitten osallistuin Koti ja Keittiö -lehden instagramissa järjestämään #lempimuoto-kisaan, jossa pyydettiin kertomaan ja kuvamaamaan jokin lempimuoto omasta kodista. Lähetin kilpailuun kuvan lemppareistani, eli meidän ruokailuhuoneen pinnatuoleista.  Ilmeisesti pinnatuolien muotokieli puhutteli silloin myös muita ihmisiä, sillä yllätyksekseni kuvani äänestettiin tuolloin kilpailun voittajaksi. Pinnatuolit ovat kyllä edelleen kestosuosikkejani sekä ruokapöydän ympärillä, että koko kodin sisustuksessa, enkä ole tähän päivään mennessä miettinyt kertaakaan niiden vaihtamista muihin tuoleihin.
Pinnatuolikatraamme sai kivasti uutta lisäväriä kahdella kauniilla Laulumaa Huonekalujen valmistamalla vihreällä Emilia-pinnatuolilla. Tämän lisäyksen seurauksena meidän tuolien lukumäärä on ruokapöydän ympärillä nyt ihan täydellinen. Ja täydellinen on myös näiden pinnatuolien väri, ne ovat kuin varta vasten tehty meidän ruokailuhuoneeseen, josta löytyy muutenkin piristäviä vihreitä elementtejä.

Näiden upeiden Emilia-pinnatuolien materiaali on 100% koivua ja ne on pintakäsitelty myrkyttömällä maalilla. Laulumaa Huonekalujen pinnatuoli valikoima on laaja, sillä Emilia-pinnatuoleja on saatavilla kaikken kaikkiaan seitsemässä eri sävyssä ja niiden sävyt vaihtelevat kauden mukaan. Uusin väri pinnatuoleissa on tämä ainakin meille niin täydellisesti sopiva sammaleen vihreä. Tällaisia värikkäitä retrohenkisiä pinnatuoleja on vähän huonosti saatavilla, joten nämä Laulumaa Huonekalujen pinnatuolit ovat todella kiva lisä pinnatuolimarkkinoilla.

Emilia-pinnatuolit ovat  Laulumaa Huonekalujen omaa suunnittelua ja he suunnittelevat itse myös muutkin puiset huonekalunsa. Heidän pääkonttorinsa on sijainnut jo 30-vuoden ajan Lahdessa, jossa sijaitsee myös lähes kaikki Laulumaa Huonekalujen toiminnot. Laulumaa Huonekalut eivät niinkään koe olevansa Design huonekalujen valmistaja, vaan ennemminkin he valmistavat kohtuuhintaisia kodinkalusteita, joille laatu, tuotteiden esteettisyys ja ekologisuus ovat erittäin tärkeitä seikkoja. Itseäni ilahduttaa brändissä edellä mainittujen seikkojen lisäksi myös tietenkin kotimaisuus, sillä  yritys tuottaa valtosan mallistoista Suomessa. Huonekalujen laadun ja pitkäikäisen tuotteen takaajana ovat tuotesuunnittelu ja -kehitys, sekä tarkka laadunvalvonta ja tuotetestaus.Tuolit ovat olleet meillä käytössä noin viikon verran ja kauniin ulkonäön lisäksi olen vakuuttunut niiden istuinmukavuudesta. Emiliat ovat hiukan painevammat kuin meidän muut vanhemmat pinnatuolit joka kertoo vaan niiden laadukkuudesta ja vakaudesta. Vaikuttavat siis oikein kestäviltä käytössä ja ajattomassa ulkonäössä on onnistuttu näiden tuolien kohdalla kyllä erinomaisesti. Näistä riittää tuoleja meidän pojille vielä pitkäksi aikaa. Pehko jo valitsikin heti Emilia-tuolin omalle lempipaikalleen pöydän ääreen. Kaikilta osin siis oikein mainio valinta piristämään lapsiperheeseenkin istumaryhmää. Näitä Emilia-tuoleja löytyy muuten Laulumaa Huonekalujen valikoimasta mustina ja valkoisina myös lasten pinnatuoleina, joissa istumakorkeus on 52 cm.Itse olen koko ajan suosimassa yhä enemmän ja enemmän Suomessa suunniteltuja tuotteita. Valmistuskustannukset tahtovat vaan nousta niin kovin korkealle ettei monellakaan yrityksellä ole oikein varaa valmistaa tuotteita kokonaan täällä. Mutta kyllä meiltä täältä Suomesta vaan löytyy kerrassaan hienoja brändejä - yhtenä hyvänä esimerkkinä on juuri Laulumaa Huonekalut. Suosittelen tutustumaan tarkemmin  ja ottamaan seurantaankin tämän lahtelaisen yrityksen. Laulumaa Huonekalut löytyy sosiaalisesta mediasta facebookista, sekä instagramista @laulumaahuonekalut.


//: Blogiyhteistyö Laulumaa huonekalut Oy:n kanssa. Tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kevätmessut 2018

Piipahdin tänään messukeskuksessa järjestettävillä Kevätmessuilla ihailemassa kukkaloistoa ja inspiroitumassa muutenkin messujen annista koskien kasveja, kukkia ja puutarhaa. Täytyy myöntää, että oman pihan laitto on pikku hiljaa alkanut kiinnostaa minua ja ensi vuonna olen varmaan vielä enemmän tohkeissani pihajutuista, kunhan pääsen kunnolla miettimään ja suunnittelemaan pihajuttuja. Tulevana kesänä meillä alkaa talon ulkolaudoituksen uusiminen, ja se riittää vallan mainiosti tämän kesän etapiksi.

Varsinkin messujen kasvihuone tarjontaa katsastin mielenkiinnolla, vaikkei sen aika vielä tänä kesänä meillä olekkaan. Olen kaavaillut meille  ihan pientä kierrätysikkunoista tehtyä kasvihuonetta, mutta kivoja ideoita sellaiseen sain Willab Gardenin osastolta, jonka kasvihuoneet olivatkin paljon isommassa mittakaavassa, kuin mitä pienelle pihallemme ikinä edes mahtusi.
Ideapuutarha oli tänä vuonna hauskasti toteutettu Liisa Ihmemaassa -teemalla Puutarhaetsivät oy:n toimesta. Osastolta löytyi 24 000 kukkasipulia, ruusulajikkeita, kukkivia hedelmäpuita, liljoja, kuusimetsä ja suihkulähteitä ja magnolioita.  Kukkasten keskeltä löytyi sadusta tuttuja hahmoja sekä miljöitä. Viimeinen etappi messuilla oli kukkasidontanäytökset, joissa valmistui toinen toistaan upeampia kimppuja, jotka olivat myös myynnissä heti valmistuttuaan. Muutenkin osasto oli kerrassaan upean näköinen, värikäs ja inspiroiva.
Mukaani messuilta lähti muutama valkoinen pelargonia ja valkoisia liljoja odottelemaan kuistin kevätsiivousta, joka taitaa olla näin lämpimillä keleillä pian hyvinkin ajankohtainen.

perjantai 13. huhtikuuta 2018

Kajon -hylly

Meille tuli uusi aivan ihana hylly ruokailuhuoneeseen. Kyseessä on vanerinen sisustushylly nimeltään Kajon ja se kuuluu Luklabelin tämän vuoden uutuus tuotteisiin. Hylly olisi sopinut oikeastaan jokaiseen huoneeseen meidän kodissa, mutta parhaiten se kävi seinälle, jossa ennen oli koreista tehty kollaasi.
olen täällä maininnutkin kuuluvani Luklabelin Desingteamiin. Tämänkin hyllyn kohdalla olen päässyt esittämään hyllyn suunnittelu- ja valmistusprosessin aikana mielipiteitäni esimerkiksi värien- ja nimen suhteen. Siksi minulla onkin näihin Luklabelin tuotteisiin ihan erityinen suhde ja onhan se tosi hieno ja jännä juttu päästä sovittelemaan sellaista tuotetta osaksi oman kodin sisutusta, jonka valmistumista valmiiksi tuotteeksi on päässyt seuraamaan melko alusta asti. 
Pääsiäisenä löysin Kuopion kirppareilta muutamia kivoja juttuja, kuten pienen vihreän maljakon, josta en osaa sanoa onko se superkauhea vai aivan ihana, sekä messinkisen kynttilänjalan. Sijoitin ne hyllylle muratin seuraksi, joka taitaa vielä taistella itsensä voittoon kuivan talvikauden jäjiltä.
Keltainen kahvipannu -blogin Pauliina kommentoi Todellista arkea -postaukseeni osuvasti, että lasten leikkien kuuluu näkyä kodissa ja allekirjoitan tämän ihan täysin, vaikka ne sotkut ja lelut kuvistani piilotankin. Annoin Pehkolle ja Pikkuveljelle tehtäväksi maalata peiteväreillä jotain "keväistä ja ei mitään niin esittävää" ja hienot työt pojat saivatkin aikaan. Hylly ja sen ympäristö saivat heti paljon persoonallisemman ja kotiimme sopivan ilmeen, kun asetin taideteokset hyllyn ympärille. Pehkon piirustuksen kehystin vielä kirpparilta löytämälläni kehyksellä.
Tätä upeaa Kajon -hyllyä on saatavilla kahdessa eri koossa ja -värissä ja sen voi kiinnittää kätevästi joko Lukalebelin rautakehikkoon, tai laittaa seinälle kuten itse tein.
Mikäli olet menossa Lapsimessuille, niin poikkea ihmeessä Luklabelin osastolla 6h40 tapaamassa Luklabelin takana seisovaa huikean rohkeaa Tiiaa, sekä muita Luklabel teamin jäseniä. Itse menen  rakentamaan messuosastoa, mutta itse messuille en pääse tulemaan.
Vinkiksi muuten niille, joita Lapsimessut kiinnostavat, mutta pääsylippua ei vielä löydy - kannattaa käydä kurkkaamassa instilini @miimiinkotiblog.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Keväinen synttärikattaus

Pikkuveljen 3-vuotis synttärit osuivat tänä vuonna pääsiäisviikolle ja näitä syntymäpäiviä vietettiinkin viikon aikana moneen otteeseen. Yhdestä kattauksesta sain napattua muutaman kuvankin. Tällaisiin keväisiin kattauksiin käy kaapistani löytyvät teeman keltaiset astiat oikein kivasti, varsinkin kun ne yhdistää musta-valkeaan pöytäliinaan ja joka juhlien vakio varusteisiin eli Marimekon Räsymatto -mukeihin. Toki pöydästä löytyi myös ripaus yhtä suosikkiväriäni eli vihreää Kartio -lasien ja pääsiäisruohon muodossa.


 

Pikkuveli aloitti viime syksynä pelaamaan kerran viikossa jalkapalloa, joten pöydässä olevat värit sivusivat hyvin myös pikku futaajan suosikkilajin värejä. Löytyipä pääsiäisruohon seasta myös muutama valkosuklaasta tehtyjä jalkapallokin muistuttamaan tästä harrastuksesta.

Loputkin pöydän antimet koostuivat taas kaupan tarjonnasta, sillä leipominen on edelleen minulle vierasta maaperää. Keksit, karkit, suklaamunat, pullapitko, juustonaksut ja kakkuna toiminut Marianne -karkin makuinen kääretorttu upposivat kuitenkin niin hyvin vieraiden suihin, etten potenut lainkaan huonoa omatuntoa, vaikken ollut mitään pöytään itse leiponutkaan.Kolme vuotta sitten ei tämä viikko ollut laisinkaan näin ihanan aurinkoinen, vaan poistuessamme synnytyslaitokselta satoi räntää vaakana päin naamaa. Aurinkoisista ilmoista huolimatta on maassa vielä silti sen verran jäätä ja lunta ja aamuisin sen verran aamupakkasia, etten ole tänä keväänä päässyt vielä aloittelemaan taittamaan työmatkoja pyörän selässä viime vuoden malliin. Eiköhän tähän asiaan saada kuitenkin muutos parin viikon sisällä.

Hienoja ulkoulukelejä ja aurinkoista aprillipäivää kaikille!