Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

lauantai 24. maaliskuuta 2018

Virvon, varvon

Kuten edellisenäkin vuonna, niin myös tänä vuonna askartelimme pääsiäisoksat pääosin Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kädentaitopalvelu Näprän askartelutarvikkeilla. Pehkon ja Pikkuveljen mielenkiinto askartelua kohtaan ei kyllä järin kauaa kestänyt, joten oksien askartelu siirtyi pääosin minun kontolleni. Se ei kyllä sinänsä haitannut, sillä tämän tyyppinen näpertely on oikein mukavaa puuhaa. Askarrellessa ja suunnitellessa väriyhdistelmiä oksiin ja keksin myös ihan täydellisen William Morris -tapetin meidän ruokailuhuoneeseen. Siitä toivottavasti tuonnempana.

Itse kävin paljon lapsena virpomassa ja silloin tehtailin oksia lähinnä suklaamunan kuvat silmissäni kiiluen. Näihin oksiin yritin vähän enemmän panostaa, sillä onhan kivasti askerrelulla oksalla paljon mukavampi virpoa, kuin sellaisella mistä näkee heti, ettei paljoa ole viitsitty aikaa ja vaivaa oksan eteen nähdä. Tämä siis ei tietenkään päde ihan pikkulasten tekemiin pääsiäisoksiin, joissa saattaa olla vain rypistynyt silkkipaperi ja kieli keskellä suuta kiinnitetty värikäs sulka. Tällaiset oksat ovat vaan niin superhellyyttäviä.
Näprän pääsiäispussit sisälsivät sulkia , silkki-, sekä muita värikkäitä papereita. Muutamaan oksaan laitoin kiinni virkattuja paloja pitsiliinoista, nekin ovat Näprän osastolta ostamiani.
Viikko sitten kylvämäni kissanruoho on noussut jo hienosti esiin. Viime vuonna ostin pääsiäisruohon valmiina, sillä muutamana edellisenä pääsiäisenä en saanut ruohoja syystä tai toisesta lainkaan kasvamaan. Kissanruohoa taitaa siis selkeästi olla edeltäjiään helpompaa kasvattaa.
Tänä vuonna meiltä lähtee naapurustoa virpomaan pääsiäisvelho, jolla on apurinaan pääsiäispeikko. Tuohikorit ovat valmiina ja virpomisrunot hyvin opeteltuina. Toivottavasti meidänkin oven taakse eksyy pieniä pääsiäisnoitia värikkäine vitsoineen.

Iloisen värikästä palmusunnuntaita!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti