Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Uuden alkuja

Kevät on tehnyt sen taas! Tekisi mieli uudistaa kodin jokaisen huoneen ilmettä - vaihdella huonekalujen paikkaa, maalata ja tapetoida seiniä, ja tehdä muutenkin uudistuksia vähän sinne ja tänne. Tänään vaihdoin huonekasvien mullat ja laitoin kevätinnostuksissani vähän uutta versoakin kasvamaan.
 Edellisestä mullanvaihto kerrasta onkin vuosia aikaa, joten ihan tarpeeseen multien vaihto kasveille tulikin. Muutaman kohdalla jo ihmettelin, miten kasvi enää on edes elossa sellaisella kasvualustalla. Toivottavasti uudet mullat saavat kasvit kukoistamaan entistä paremmin. 

Lisäksi kokeilin istuttaa basilikan-, tomaatin- ja ruohosipulin siemeniä. Menin läheiseen myymälään ostamaan turveruukkuja, mutta harmikseni ne olivat loppuneet. Ostin sitten vähän huonolla omallatunnolla vastaavanlaiset muovisena. Olimme juuri kiikuttaneet kaikki muovit ja kartongit kierrätykseen, joten siemenille ei olisi löytynyt kotoakaan mitään materiaaleja mistä tehdä niille ruukkuja. Onneksi sentään pääsin hyödyntämään take-away sushien laatikoita, joista teimme Pehkon kanssa ruukuille minikasvihuoneet.
 
Nyt sitten vain jännäämään alkaako mitään vihreää ruukuista pilkistämään. Mikäli jollakin on jakaa hyviä vinkkejä tähän alkuvaiheeseen joko basilikan, tomaatin tai ruohosipulin osalta, niin ottaisin kaikki tiedot hyvin kiitollisena vastaan.


2 kommenttia :

  1. Mullanvaihto on täälläkin edessä tällä viikolla....mukavaa, mutta suttaavaa hommaa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullanvaihto oli kyllä yllättävän työlästä hommaa; vaikkei meillä niin mahdottomasti viherkasveja olekkaan. Mutta on se kyllä voimaannuttavaa tunkea kädet multaan 😊

      Poista