Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Yläkerran eteinen

Vuoden ensimmäisessä postauksessa pistin itselleni yhdeksi tavoitteeksi ylekerran eteisen laiton. Eteinen oli pitkään täysin tyhjänä, kunnes sinne ripustettiin kattoon poikien voimistelurenkaat. Valkoiset seinät olivat todella kolkon näköiset ja koska eteinen on muodoltaan hyvin kapea, on sinne todella hankalaa laittaa mitään huonekaluja, sillä ne tulevat heti voimistelurenkaista roikkujien tielle.

Tällä viikolla sain inspiraation maalata valkeat seinät sieltä piiloon. Saimme ilmaiseksi maalia, joka löytyy Tikkurilan värikartasta sävyllä Mulperi H484. Sävy on sopivan lämmin ja maanläheinen ja ero entiseen kliiniseen ja kylmään valkoiseen verrattuna oli todella huomattava. Yläkerran eteisen ovet vievät meidän makuhuoneeseen lisäksi, lastenhuoneeseen, ullakolle, alakertaan vievään portaikkoon ja wc:hen. Yhteensä siis viisi ovea tuommoisella matkalla, joten teipattavia listoja ja ovenkarmeja oli ihan riittävästi ennen maalausurakan aloittamista. Tilaa on tosi vaikea kuvata, kun se on niin kapea, eikä sinne juuri luonnonvalo yllä.  Mutta tässä nyt muutama kuva miltä eteisessä nyt näyttää.Seinälle ripustettiin iso maailman kartta, sekä pieni naulakko, joka oli tässä talossa alunperinkin. Naulakkoon ripustin sellaisia tavaroita, joilla ei ollut oikein paikkaa missään. Näitä ovat esimerkikisi omat ensikenkäni, sekä vuosia sitten Ranskasta Pehkolle ostamani marionetti Pinochio.
Pieni puinen kaappi oli eteisessä jo ennestään, se toimii meidän lääkekaappina. Sen alapuolelle raahasin olohuoneessa tähän asti lojuneet vanhat matkalaukut.Valmishan eteinen ei vielä ole, vaikka muutos entiseen onkin huomattava. Harmi etten tajunnut kuvata eteistä ennen maalailua. Lattia nyt ainakin kaipaa selvästi vielä osakseen mattoa ja etsiskelen sinne nyt juutti- tai jotain muuta vastaavaa luonnonkuitumattoa. Eteisein ovet ja ovenkarmit ovat luonnonvalkoiset, osin jopa vähän kellertävätkin ja ne pitäisi vielä maalata valkoisiksi. Katostakin  puuttuu vielä valaisin. Mutta pikkuhiljaa, ehkäpä saan eteisen vielä kokonaan tämän vuoden puolella valmiiksi kun nyt jo näin alkuvuodesta sain urakan alulle.

10 kommenttia :

 1. Hyvä sävy ja kivoja yksityiskohtia. Tämän tyylistä sävyä olen miettinyt meidän työhuoneeseenkin ja pari värilastua odottelee lopullista valintaa ja maalausinspistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sävy on tosi kaunis päivänvalossa, vielä kun saisin maalattua nuo ovetkin. Oli vähän riskiä vedellä maalia seiniin ilman mitään värilastuja, mut lopputulokseen olen kuitenkin onneksi tyytyväinen.

   Poista
 2. Tila näyttää oikein kivalta. Täällä ollaan kans remppailtu eteistä mutta ei vinttiä vaan alakertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia 😊 aika haastavaa tuollaista käytävä mallia on laittaa, vielä kun maton saisi lattialle niin se näyttäisi heti valmiimmalle.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On näissä vanhoissa taloissa kyllä tietty tunnelmansa ❤

   Poista
 4. Kaunis eteinen, aivan ihana tunnelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 😊 odotan innolla ensimmäistä aurinkoista päivää maalauksen jälkeen, jotta nään värisävyn vielä paremmin.

   Poista
 5. Kaunista! Samoja elementtejä löytyy meidänkin sisutuksesta, vanhoja matkalaukkuja ja kierrätyskeskuksesta löytynyt maailmankartta :) Voikkarenkaista voin vain haaveilla, kun meillä on niin matalat huoneet... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauka kuulla, että teiltäkin löytyy noita ihania aarteita 😊 noi voimistelurenkaat on kyllä kivat, pojat tykkää niistä tosi paljon ja ovatkin heillä ahkerassa käytössä.

   Poista