Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

tiistai 6. helmikuuta 2018

Kirppishelmet

Nämä kivat bloggariporukan toisilleen keksimät kuukausittaiset postaushaasteet saivat taas jatkoa. Kaisa upeasta No home without you blogista heitti helmikuulle huippuihanan ja samalla ihan supervaikean haasteen, joka kuuluu näin: 
"Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat! Koostan näistä sitten koko Suomen (noh, melkein) kattavan vinkkipostauksen".

Itse tuskin maltan odottaa Kaisan tekemää koostetta tästä aiheesta, joten kannattaa käydä kurkkimassa hänen blogiaan kuun vaihteessa ja tottakai muulloinkin!

Meidän koko kodin sisustus koostuu oikeastaan aika pitkälti kierrätyslöydöistä, joten on melkein suoranainen mahdottomuus nimetä vain ne 3-5 kirppishelmeä. Valitsin tähän haastavaan haasteeseen muutaman yksittäisen löydön ja mukaan oli pakko ottaa muutama kirppislöydöistä koostuva kokonaisuus. 


Suosikki kirppislöytöni taitaa olla tämä ihastuttava tiikkinen kirjahylly, joka löytyi paikallisesta facebookin kirppisryhmästä 70 eurolla. Näillä seuduilla tuollaisesta vanhasta hyväkuntoisesta kirjahyllystä saa usein maksaa huomattavasti korkeampia summia, joten pidän tätä oikein hyvänä löytönä. Alunperin kirjahylly ostettiin työhuoneeseen, mutta kun siippa sai sen koottua sinne, halusin sen ehdottomasti sittenkin olkkarin puolelle. 
Kirjahyllyyn olen asetellut saamiani vihreitä esineitä ja muutama kirppislöytö löytyy sieltä myös, kuten lattialla oleva iso vanha pullo,sekä vanha kamera kameralaukkuineen.
Tällaiset korit eivät sinänsä ole mitään erikoisia kirppislöytöjä, mutta koska pidän koreista kollaasina sen verran paljon, niin ne pääsevät mukaan tähän haasteeseen. Lisäksi ne sopivat kivasti ruokailuhuoneeseen, josta löytyy muitakin saman sävyisiä rottinkiesineitä sekä tiikkiä.  Korit maksoivat n.euron kappale joten halvalla löysin tämän hauskan kokonaisuuden Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalosta.Toinen silmää miellyttävä kokonaisuus löytyy olohuoneen kulmasta, joka käsittää vanhan nojatuolin, senkin, pienen pöydän ja rahin. Nämä maksoivat yhteensä 155 euroa. Rahi löytyi kirpputorilta ja päällystin sen vain uudelleen. Pöytä, senkki, sekä tuoli ovat löytöjä Tori.fi:stä.

Viimeisenä kirppishelmenä pidän meidän sänkyä, joka kyllä on ihan Ikean tuotantoa, eikä maksanutkaan juuri mitään, mutta se sopii ihan täydellisesti meidän makuuhuoneeseen, enkä muunlaista sänkyä voisi sinne kuvitellakkaan.Kirppislöydöistä tulee kyllä väkisinkin hyvälle tuulelle, varsinkin silloin kun jotain tiettyä asiaa on halunnut jo pitkään. Itse ostan kirppiksiltäkin nykyisin aikalailla harkiten tavaraa, joten kauttani ei juuri lähde tavaroita eteenpäin kiertoon, vaan useimmiten ne ovat tulleet meille jäädäkseen. Kuten postauksestani huomaa, ei mielestäni huikean kirppislöydön tarvitse aina olla halvalla saatua designia, vaan se voi olla löytö, joka tulee tarpeeseen tai se vain miellyttää silmää muulla tavoin. Olen kokenut lähes yhtä suurta riemua löytäessäni viime syksynä kristallisen kuohuviinilasin Tallinnalaiselta kirpparilta eurolla ja ostaessani vuosia sitten Huutonetistä reippaasti alle sadalla eurolla könttänä 7 kappaletta eri kokoisia Festivo -kynttilänjalkoja.

Listaan vielä tähän mielestäni parhaimmat 2nd hand paikat täältä pääkaupunkiseudulta:

 • Facebookin lähiseudun kierrätysryhmät
 • Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskukset (varsinkin Espoossa sijaitsevan Nihtisillan tavaratalo)
 • SPR Kontti, Vantaa

8 kommenttia :

 1. Isälläni on aika paljon samanlainen kirjahylly....vähän leveämpi vain..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset tiikkiset huonekalut ovat vaan niin upeita ❤ ottaisin lisääkin jos vain mahtuisi!

   Poista
 2. Hienoja löytöjä kaikki. Mäkin odotan innolla koostetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tulee varmaan upea kooste, tuskin maltan odottaa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli kyllä vaikeaa miettiä vain parhaimpia löytöjä, kun tykkään kaikista tekemistäni kierrätyslöydöistä 😊

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät 😊 välillä sitä onnistuu tekemään tosi kivoja löytöjä.

   Poista