Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Neljä pientä sisustushaavetta

Pienellä bloggaajaporukalla kiertää kuukausittain haaste, johon toiset bloggaajat voivat halutessaa tarttua. Coffee Table Diary blogia kirjoittava Giselda keksi tämän vuoden ensimmäisen haasteen, jonka teemana ovat sisustushaaveet.

"Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä - tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?"

Vasta kaksi vuotta taloa asuttaneena riittää minulla kotiamme koskevia sisustusunelmia yllin kyllin. Yksi näistä haaveista koskee uuden sohvan hankintaa olohuoneeseen. Tykkään nykyisen sohvamme ulkonäöstä, mutta valitettavasti tämä kolmen hengen sohva on nelihenkiselle perheelle vain auttamattomasti ihan liian pieni. Kulmasohva/-divaani olisi perheemme tarkoitusperiin mitä parhain vaihtoehto. Silloin siinä mahtuisi jopa vähän löhöilemaankin mukavasti. Hakolalla on huippukauniita sohvia ja sellaisesta unelmoinkin kaikkein eniten, mutta tällä hetkellä tyytyisin ihan Ikeankin versioon.

Hakola /Cosy-kulmadivaani

Ilmojen kylmetessä olen taas alkanut haaveilla tunnelmallisesta lämmön lähteestä. Varaava takka, sekä pönttöuuni löytyvätkin molemmat haaveilulistaltani. Takallehan meiltä löytyy paikka olohuoneen kulmasta. Harmi vain että se oli muurattu umpeen jo vuosia sitten. Valkoinen pönttöuuni olisi kerrassaan ihana. Jonkun näköinen tulisija meille olisi jossain vaiheessa tarkoitus hankkia, mutta koska se ei ole prioriteeteissa ensimmäisten joukossa, niin jatkan toistaiseksi vain sen haaveilusta.

Kolmas haaveeni liittyy myös vielä olohuoneeneen puolelle. Olen nimittäin pohtinut viime syksystä saakka luopuvani meidän keltaisesta seinästä. Vaikken itse käynytkään viime vuoden asuntomessuilla ihastelin kohteita kuitenkin blogeissa näkemissäni kuvissa. Susanna Vennon suunnittelemassa kohteessa oli kuvien perusteella tosi kauniin näköinen sisustuspaneeli, joka jäi pyörimään mieleeni. Viime syksynä yövyin Tamperelaisessa hotellissa, joiden huoneissa oli myös tosi kaunis rimoista tehty seinä. Jotain tälläista rimaseinä ratkaisua olen nyt keltaisen maalin tilalle alkanut mielimään. Toki keltainen on ollut tosi piristävä, mutta aika aikaansa kutakin ja mielestäni sen aika olisi väistyä nyt uuden haaveen tieltä. 

Harmaja Saimaa
Siivotessani joulua takaisin vintin puolelle ja raahattuani samassa sessiossa myös joulumännyn  pois ruokailuhuoneesta jäi nurkkaus puun jäljiltä jotenkin todella tyhjän näköiseksi. Nyt haaveilen nurkkaan jotain todella tuuheaa ja suurta viherkasvia tuon jakkara + palmuvehka yhdistelmän tilalle. Tai itseasiassa voisin kyllä täyttää viherkasveilla vähän kodin muitakin nurkkia sieltä sun täältä. Haaveilu on yksi suosikki puuhistani ja tätä haaveidenlistaa sisustuksen osalta pystyisi jatkamaan loputtomiin saakka. Osa sisustushaaveista väistyy uuden haaveen tieltä, osa saattaa muuttaa ajan kuluessa vähän muotoa, jotkut niistä saattavat unohtua kokonaan ja osa pääsee onneksi toteutumaankin. Millaisia sisustushaaveita sinulla on?

8 kommenttia :

 1. Kivoja haaveita. Me laitetaan makuuhuoneeseen sormipaneelit kukkatapetin kaveriksi. Eilen käytiin katsomassa materiaalit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ sormipaneelit on myös mulla yhtenä vaihtoehtona! Toivottavasti saatte ne pian paikalleen niin pääsen ihailemaan kuvia 😊

   Poista
 2. Kivoja haaveita. Toivottavasti toteutuvat pian. :) Itsellänikin on aina paljon haaveita. Jotkut jäävät sellaisiksi, jotkut jopa toteutuvat. Omista haaveistani voisin yrittää kirjoittaa blogiini pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Haaveilu on kyllä ihanaa vaikkei ne kaikki pysty millään toteutumaankaan. Kirjoittele ihmeessä omista haaveistasi, jään mielenkiinnolla odottelemaan!

   Poista
 3. Sinulla on todella kaunis koti, ihanasti yhdistetty ja tuunattu vanhoja huonekaluja. Pakko kysyä, että onko tuo sohva uudistuotantoa vai vanhempaa mallistoa? Entäs tuo rahi, joka on tuon tuolin edessä? Olen etsiskellyt nimittäin juurikin tuollaista sohvaa ja rahia meille kahden vanhan Askon tuolin kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ❤ sohva ostettiin n. Viisi vuotta sitten Ikeasta, eli se voi löytyä niiden valikoimista vieläkin. Rahin löysin Tampereelta kirpparilta ja päällystin sen uudelleen. Se on vanha kampauspöydän tuoli ja niitä voi löytyä sillä nimellä (tai palli, rahi, jakkara) esimerkiksi Tori.fi:stä. Välillä niitä näkee myös kirppareilla / vanhoja huonekaluja myyvistä liikkeistä. Onnea metsästykseen!

   Poista
 4. Haaveilu on kivaa ja aina tulee uusia. Itselläni on juuri päinvastainen sohvahaave, eli haluaisin vaihtaa meidän divaanillisen sohvan sirompaan konjakinväriseen 3h nahkasohvaan. Vanhimmat lapset kun nykyään viihtyvät huoneissaan enemmän kuin meidän vanhempien kanssa sohvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että sohvat ovat sen verran hintavampia ettei niitä ihan noin vaan voi ostaa vaikka niiden tarve muuttuisikin.
   Mukavaa viikonloppua sulle!

   Poista