lauantai 6. tammikuuta 2018

Loppiaisen tunnelmia

Moikka ja oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille! Huomasin blogin viettäneen kolmen viikon hiljaiselon ilman mitään sen kummoisempaa syytä. Toki joulu ja siihen liittyvät valmistelut ottivat oman aikansa, eikä minulla myöskään ollut välipäivinä ylimääräisiä vapaapäiviä, vaan päinvastoin - olen huhkinut päivätöissä pitempiä päiviä kuin tarvis olisikaan. Vuoden lopussa en myöskään tehnyt mitään koostetta kuluneesta blogivuodesta, joten summataan se lyhyesti tähän; vuosi oli oikein antoisa ja olen todella kiitollinen kaikista yhteistöistä, sekä lisääntyneistä kävijämääristä, vaikka postaus tiheydessä olisi totta tosiaan ollut rutkasti toivomisen varaa.

Alkaneelta vuodelta toivoisin postauksiini lisää kommentteja ja itseltäni toivoisin kehitystä sekä kirjoittajana että kuvaajana, vaikka edelleen täysin harrastuspahjalta tätä bloggausta jatkankin. Mitään suuria remppoja ei tänä vuonna ole meidän taloon tulossa (ellei sitten innostuta ulkolaudotusta uusimaan) joten toivon mukaan saan puhtia muutaman pikkujutun toteutukseen, kuten portaikon tapetointiin, sekä tyhjyyttään ammottavan yläkerran aulan sisustamiseen. Muutamia Diy-juttuja olen myös mielessäni pyöritellyt, joista toivottavasti pääsen kertomaan tänne lisää jossain vaiheessa.
Eilen innostuin ostamaan perjantain kunniaksi kaupasta varman alkuvuoden merkin, eli ensimmäisen tulppaanikimpun koristamaan meidän keittiötä. Vaihdoin samalla vähän terhakkaaman näköisen viherkasvin roikkumaan keittiönikkunan eteen. Muutama viherkasvi ei selvinnyt hengissä tästä talvesta, osa näyttää ihan samalta kuin aina ennenkin ja sitten on muutama tällainen selvästi piristynyt yksilö, joka tuuttaa jo tässä vaiheessa uusia lehtiä ponneekkaasti näkyville. Tällaisia pieniä piristysruiskeita nyt kaivataankin - tuoreita tulppaaneja, paljon kahvia ja muutama uusi esiintyöntynyt lehdenverso. Näillä eväillä jaksaa taas odotella pidempiä ja valoisempia päiviä, sekä uskoa sen kevään sieltä vielä koittavan. Leppoisaa loppiaista kaikille!


4 kommenttia:

 1. Täällä osoittavat viherkasvit mieltään liian vähäisestä päivänvalosta, varistelevat päivittäin lehtiään merkiksi siitä.
  No, valoisammat ajat ovat edessä joskin pohjoisessa niitä saa vielä odottaa.
  Oikein mukavaa loppiaista myöskin sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä todellinen harmi, etteivät kaikki viherkasvit jaksa millään selvitä tämän pimeyden läpi. Onneksi valoa ennen pitkää luvassa myös sinne pohjoisempaan Suomeen.

   Poista
 2. Kiva, kun kirjoittelit taas. Mä oon vasta ihaillut tulppaaneja kaupassa, mutta ehkä seuraavalla kerralla voisi napata kimpun mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en voinut olla ostamatta jo ekaa kimppua, kun olivat niin houkuttelevasti esilläkin 😊

   Poista