Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Suomi 100 -kattaus

 Tänään pidimme pienet nyyttärit ystävien kesken ja juhlistimme näin satavuotiasta Suomea. Olin ajatellut laittaa sinisen pöytäliinan päivän kunniaksi, mutta valitsin kumminkin Marimekon Ananaksen harmaassa sävyssä. Tämä kangas toimi edellisessä kodissamme makuuhuoneen verhona ja olin unohtanut koko kankaan, ennen kuin eilien illalla pengoin kangasvarastoani läpi. Tämähän on aivan loistava pöytäliina talvisiin juhliin ja mittakin on pöytälevyyn aivan täydellinen.

Päivän teemaväriä, eli sinivalkoista ei pöydästä tosiaan löytynyt, mutta rakasta suomalaista designia kyllä. Katoin pöytään vanhojen Arabian lautasten lisäksi myös Iittalan Teema-lautasia , Sorsakosken aterimia, sekä erilaisia kirkkaita Iittalan tuikkukuppeja, sekä kynttilänjalkoja. Harmaat Oiva Toikan Flora -lasit toimivat pöydässä maljakkoina. Asettelin niihin kuivahtaneita harsokukkia, sekä eukalyptyksenoksia.
Olen alkanut keräämään kristallisia kuohuviinilaseja, mutta tällä hetkellä omaan niitä vain yhden kappaleen. Lähdin viime viikkoiselle Tallinnan matkalle aivan varmana siitä, että palaan kotiin näitä kuohuviinilaseja kassit täynnä, mutta yllätyksekseni löysin paikalliselta kirpparilta niitä vain yhden ainoan. Jostainhan se keräily on aloitettava, joten nappasin tämän yhden euron maksavan, kauniisti kuvioidun lasin mukaani. 
 Tarjoiluista löytyi mm. ihanaa saaristolaisleipää, joka päällä oli mummonkurkkuja, sekä huippu hyvää porkkalaa. Tähän mennessä olin vain kuullut porkkalasta puhuttavan, mutta nyt pääsin sitä ensimmäisen kerran maistamaankin. Tätä täytyy ehdottomasti saada myös meidän joulupöytäänkin.


1 kommentti :

  1. Porkkala on kyllä hyvää. Olisi kiva nähdä, millaisen lasin löysit. Kerran näin yhdellä Tampereen kirpparilla kristallisia skumppalaseja tosi halvalla.

    VastaaPoista