Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

lauantai 16. joulukuuta 2017

Joulupuut

Eilen kävimme ostamassa joulukuusen olohuoneeseen. Kuusi on tosi tuuhea ja kaunis, muttei kuitenkaan tuoksu niin ihanasti kuten ihan aito metsäkuusi tekee. Vaikka kuusi onkin vähän feikki (muttei kuitenkaan muovinen) niin halusin koristella sen jollain muulla kuin tavanomaisella joulukrääsällä. Sitäpaitsi meidän kaikki joulupallot roikkuvat jo olohuoneen kulmaikkunaan asetelluissa lehtikuusen oksissa joten oli keksittävä jotain muuta.

Halusin jo viime vuonna tehdä kuusenkoristeet meille itse, mutta katastrofaalinen vatsatauti esti tehokkaasti liian viime tippaan jääneet askarteluaikeet. Tänä vuonna en kuitenkaan saanut askarteluinspistä ja kuusen koristeet tulivatkin uunin kautta. Tekaisin nimittäin kuuseen pipareita, sekä tämän joulun hittikoristeita, eli kuivattuja appelsiinin ja sitruunan siivuja. Molemmat sopivat meille väreiltään oikein loistavasti. Koska valosarjat kehystävät jo olohuoneen kulmaikkunaa-, sekä tekaisemaani diy-joulukalenteria, niin olin ajatellut joulukuusen pitää ilman valoja. Kun kuusi oli muutoin koristeltu, näytti se kuitenkin niin puolivalmiille, että lisäsin sen oksiin kaapista löytämäsi lyhyen valosarjan. Aidot kynttilät olisivat aivan ihanat, mutta aivan liian riskialtiit. Nähtäväksi myös jää löytyykö pipareita kuusesta vielä aattona, vai malttavatko Pehko ja Pikkuveli olla varastamatta niitä kuusenoksilta. Aika houkuttelevastihan ne niissä on tarjolla.


Joulukuusi ei jäänytkään ainoaksi havupuuksi, joka meidän kodista löytyy. Raskas ja painava lumi oli katkonut pihaltamme löytyvän männyn oksia. Kyseessä ei ollut ihan pikku risut, vaan ihan kunnon kokoiset ja paksut oksat. Onneksi kyseessä oli kuitenkin vain oksat, sillä monessa pihassa piti kaataa kokonaisia puita lumimyräkän seurauksena. 
  Raahasin yhden oksista ruokailuhuonetta koristamaan ja sekin sai maltillisesti ylleen samat koristeet kuin olohuoneen kuusesta löytyy.
Ensi viikon aikana aloittelen pikkuhiljaa joulusiivousta ja olo on kumman kepeä ja stressitön. Vähäiset joululahjat ovat jo hankittu ja aattoa vietetään meillä nyyttärimallilla, joten minun ei yksin tarvitse hoitaa jouluruokia. Voinkin näin ollen keskittyä viimeisen viikon joulufiilistelyyn ilman turhia paineita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti